İsrail'li Aktivist: İsrail Adaleti Yok Etme Suçu işliyor

İsrail'li Aktivist: İsrail Adaleti Yok Etme Suçu işliyor

srailli aktivist ve yazar Miko Peled, 'Filistin'de adaleti sağlamak, İsrail'in Filistin'de işlediği soykırım ve adaletsizliği kaldırmak için bir yol bulmak ve eyleme geçmek zorundayız. Bu bizim çocuklarımıza karşı tarihi sorumluluğumuzdur' diye konuştu.Pe

İsrailli aktivist ve yazar Miko Peled, 'Filistin'de adaleti sağlamak, İsrail'in Filistin'de işlediği soykırım ve adaletsizliği kaldırmak için bir yol bulmak ve eyleme geçmek zorundayız. Bu bizim çocuklarımıza karşı tarihi sorumluluğumuzdur' diye konuştu.


Peled, Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Yerleşkesi'nde 'Bir generalin oğlunun gözünden Kudüs' başlıklı konferans verdi.


BAU Siyaset Okulu'nun konuğu olarak konferansa katılan Miko Peled, Filistin ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 


ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan eden kararının ele alındığı konferansın açılışını Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın gerçekleştirdi.


Miko Peled, 'İsrail'in yaptıklarını soykırım olarak tanımlamak doğru olur. Çünkü Cenevre Sözleşmesi'nde soykırımın tanımı açıkça yapılmıştır. Dolayısıyla İsrail'in Filistin halkına uyguladığı, bir soykırım suçudur. İsrail bu soykırımı 70 yıldır yapıyor. Ancak bunu reddediyor ve yaptıklarını terörizmle bir mücadele olarak göstererek gerçeği inkar ediyor' dedi.


Siyonist bir ailede yetişmesine, babasının İsrail ordusunda görevli bir general olmasına rağmen ülkesi İsrail'i 'faşist', kendisini de 'Filistin halkının yanında duran bir aktivist' olarak tanımlayan Peled, kendisini Filistin davasına neden adadığını şöyle açıkladı:


'Siyonist olmak ciddi bir suçtur. Aynı şekilde İsrail'in kuruluşu da ciddi bir suçtur. Babam ve dedem de İsrail'in kuruluşunda önemli görevler üstelenmiştir. Ancak ben onlar gibi düşünmüyorum. Böylesine bir fikir değişikliği ancak yaşanacak büyük bir şokla olabilirdi. Benim yaşadığım şok ise kız kardeşimin kızının, bir intihar saldırısında öldürülmesidir. Dolayısıyla bu olaydan sonra Filistin halkını düşünmeye ve onları anlamaya başladım. Filistin'e gittim ve oradaki insanlar ile tanıştım. Böylece bu konudaki fikirlerim yavaş yavaş değişti. Sonuç olarak İsrail'in, Filistin halkına uygulamış olduğu politikanın bir suç olduğunu ve bunu değiştirmemiz gerektiğine karar verdim'