"İsrail'in Yaptığı Hırsızlık"

"İsrail'in Yaptığı Hırsızlık"

Tarihi eserlerin işgal edilmiş beldelerden çıkarılmasının yasak olmasına rağmen İsrail, Filistin'den Çaldığı Tarihi Eserleri Kudüs'te Sergiliyor


Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin (31 Aralık Pazartesi) yayınladığı bir habere göre siyonist işgal yönetimi, işgal edilmiş Filistin topraklarından çalınan tarihi eserleri son günlerde, işgal altındaki Kudüs'te Doğu Beldeleri Müzesi'nde sergiledi. Uluslararası yasaların işgal edilmiş beldelerdeki tarihi eserlerin başka yerlere nakledilmesini yasaklamasına rağmen siyonist işgal yönetiminin işgal edilmiş Filistin topraklarından çaldığı bu eserleri Kudüs'te açtığı bir müzede sergilediği dile getirildi.

Gazete İsrail'in Savunma Bakan Yardımcısı Eli Ben Dahan'ın ve hükümetten daha başka yetkililerin iştirakiyle bu eserlerin sergisinin açıldığını haber verdi.

Ancak uluslararası yasalar ve Lahey Anlaşması işgalci bir ülkenin işgal ettiği bölgelerde bulduğu tarihi eserleri, keşfettiği malzemeleri ve koleksiyonları bulundukları beldelerin dışına çıkarmasını yasaklıyor.

Siyonist işgal yönetiminin 1967'den bu yana işgal edilmiş Filistin topraklarında 40 binden fazla eser ele geçirdiği ifade ediliyor.

Gazete konuyla ilgili haberinde işgal yönetiminin tutumuna karşı olan arkeoloji uzmanı Yoni Mazrahi'nin işgal ordusuyla arkeoloji uzmanları arasında işbirliği yapılmasına karşı çıktığını ve bu eserlerin sergilenmesinin gerçekte bir hırsızlık olduğunu dile getirdiğini vurguladı.

 

fiem