"İsrail'in Resmi Olarak Türkiye ile İlişkisi Var Bizimle Yok"

"İsrail'in Resmi Olarak Türkiye ile İlişkisi Var Bizimle Yok"

Neçirvan Barzani, 'Resmi olarak İsrail’le hiçbir ilişkimiz yok, ama bununla birlikte hiçbir millletle düşmanlığımız yok. İsrail’in Mısır’la Türkiye’yle ilişkileri var, büyükelçilikleri var, bu konu olduğundan fazla büyütüldü.' ifadelerinde bulundu.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, 'Kürdistan bayrağı dışında herhangi bir bayrağı kaldırmak Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin siyasetiyle ilgili değildir. İsrail bayrağı açılmasının Kürdistan Bölgesi’nin çıkarına olduğunu düşünmüyoruz' ifadelerinde bulundu.

Barzani 'Kürdistan bayrağı dışında herhangi bir bayrağı kaldırmak Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin siyasetiyle ilgili değildir ev hükümetin verdiği bir talimat değildir. Eğer bu konulara mantıklı yaklaşacak olursak en iyi destek, bu işlerin olmamasıdır. Ne İsrail’in bayrağı olması, ne de üzerine konuşulmasıdır. Bizim Kürdistan Bölgesi olarak böyle bir planımız yok. Resmi olarak İsrail’le hiçbir ilişkimiz yok, ama bununla birlikte hiçbir millletle düşmanlığımız yok. İsrail’in Mısır’la Türkiye’yle ilişkileri var, büyükelçilikleri var, bu konu olduğundan fazla büyütüldü. Kesinlikle İsrail bayrağının kaldırılmasının Kürdistan Bölgesi’nin çıkarına olduğunu düşünmüyoruz' dedi. 

Barzani, 'Referanum yapıldıktan sonra Türkiye ile bir temasınız oldu mu? Buna ilişkin bir planlama yapıyor musunuz?' sorusuna ise 'Kesinlikle Türkiye ile olan ilişkimiz eskiye dayanıyor ve devam edecektir. Kesinlikle sınırları değiştirmeyeceğiz sınırlar olduğu gibi kalacak. Türkiye’yle olan kardeşlik ilişkilerimiz devam edecektir. Türkiye’yle görüşme, diyalog kurmak için hazırız' cevabını verdi.