İsrail'in Parası, Suud'un Aklı...

İsrail'in Parası, Suud'un Aklı...

Suudi Prens Turki bin Faysal El Suud, İsrail ve Suudi Arabistan'ın barış için birlikte çalışacak mali güce ve siyasi akla sahip olduklarını söyledi.

 

Filistin meselesi çözüme kavuşturulmadan İsrail ile Suudi Arabistan arasında diplomatik ilişkilerin başlamasını beklememek gerektiğini vurgulayan El Suud, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistin konusunda ilerleme olmadan ilişkilerin başlayabileceği yönündeki sözleriyle İsrail toplumunu yanlış yönlendirdiğini ifade etti.

Aynı zamanda veliaht prens Muhammed bin Salman'ın kuzeni olan Turki bin Faysal El Suud İsrail merkezli Channel 13 kanalına konuştu. Suudi Arabistan'da yönetimdeki rolü artan veliaht prens Muhammed bin Salman'ın İsrail ile daha sıcak ilişkilerden yana olduğu söylentilerinin doğru olmadığını kaydetti

Televizyon programındaki konuşmasında Netanyahu'nun Ortadoğu politikalarını eleştiren Suudi Prens, "Suudi yönetimin Ortadoğu'da barışa yönelik pozisyonu, İsrail'in politikalarını da hesaba katarak belirleniyor. 2002 yılında veliaht prens Abdullah barış planını sunduğunda İsrail buna karşılık vermedi. Ama İsrail'in parası ve Suudilerin aklı ile daha ileriye gitmek mümkün. Tabi eğer bir barış planı varsa. Ama maalesef İsrail, Riyad'ın barışa yönelik tüm çabalarını görmezden geldi." dedi.

El Suud, daha önce Suudi Arabistan istihbarat başkanı ve Londra'da Suudi Büyükelçi görevlerinde bulunmuştu.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammet bin Selman geçen yıl İsraillilerin kendi ülkelerinde barış içinde yaşama hakkı olduğunu söylemişti.