İsrail'in İHH Açıklaması Herşeyi Özetledi

İsrail'in İHH Açıklaması Herşeyi Özetledi

İsrail Radyosunda açıklamalarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye'de...

İsrail Radyosunda açıklamalarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye'de 17 Aralık operasyonunda hedefe konulmaya çalışılan ihh İnsani Yardım Vakfı'nı tehdit etti. Radyoya konuşan Liberman: "İHH İsrail için büyük tehlikedir" dedi.

Türkiye'de operasyon yapılmak istenen İHH  İnsani Yardım Vakfı özellikle El Kaide ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor. İsrail Dışişleri Bakanı'nın bu açıklamalarını hangi kamu görevlisinin üzerine alıp soruşturma yapacağı merak ediliyor...

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'da geçen gün yaptığı açıklamada kendilerine karşı operasyon yapılmak istendiğini belirtmişti:  Yıldırım: "Erdoğan’ı götürmeye karar vermişler. Erdoğan, Hakan Fidan, İHH hakkında dosyalar hazırlamışlar. Suriye’deki olayları El Kaide çizgisine çekip kötülemeye çalışıp dosya hazırlıyorlar. Yolsuzluk, El Kaide vb. gibi dosyalar, uluslar arası bir operasyon var, o dosyaya eklenecek. Bu ülkeyi bağımsız olarak görmek isteyen herkes dikkatli olsun, bunun bir sebebi Mavi Marmara’dır. Oslo var, çözüm süreci var. Türkiye sorunlarını hallederse bölgesel güç oluyor. Ortadoğu’daki devletlerin barışı sağlanır. Neo-conlar ve İsrail istemez bunu."

 

tımetürk