Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İsrail'in hapı yuttuğunun resmidir

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ABD'de katıldığı bir toplantıda, "Hz. Musa Yahudileri neden Ortadoğu'ya getirdi" diye sormuş ve eklemiş: "Öncelikle Hz. Musa'yı Yahudileri Ortadoğu'ya getirdiği için eleştiriyorum. Neden Benelüks'e (Hollanda, Belçika, Lüksemburg bölgesine) gitmedik ki? Bölgemizde pek çok sorun var."
 


Lasvegas, Honolulu da olabilirdi canım.. Holywood'un yakınları, Texas, Rio de Jenerio filan neden olmasın.
 
İstanbul da olabilirdi tabii. Hz. Yuşa'nın izinden, iki denizin birleştiği yere..
 
Hz. Musa aleyhisselamın II. Ramses (d. MÖ 1302 - ö. MÖ 1212) döneminde yaşadığı kabul edilir.. Lieberman bir anda eskilere gidip, Hz. Musa'ya akıl veriyor..
 
Daha önce Urfa'nın Şuayb köyüne gelmişti, niye Urfa'ya değil mesela.
 
Aklınca espri yapıyor.. Cahilce, ham..
 
Sanki Hz. Musa bu kararı tek başına veriyor.
 
Lieberman bu haliyle Hz. Allah'a da akıl veriyor..
 
Tamam! Anlaşıldı, bunlar hapı yutmuşlar. Kendilerine gidecek bir yer arıyorlar. Akıllarına ilk gelen yer Benelüx.. Avrupa'ya gitmek istiyorlar anlaşılan. Paşa gönülleri bilir..
 
Tez zamanda gitseler de Filisin halkı da kurtulsa.. Bunların dindarlıkları da bu kadar işte..
 
İsrail bir "din devleti" gibi gözüküyor ama, dinlerini bir ideolojinin dar kalıplarına sıkıştırmış durumdalar.. Dini kullanıyorlar. Dindarları da.. Bunlar, bu kafayla nereye giderlerse gitsinler, oradakilerin başına bela olurlar. Sonunda dünyayı bıktırdılar. BM'deki oylama bu gerçeği bütün açıklığı ile ortaya koyuyor..
 
İsrail'in bu karara cevabı, yeni yerleşim alanları açma yönünde oldu. Yani, yangına körükle gidiyorlar.. Kararlılık ve cesaret gösterisinde bulunuyorlar. Meydan okuyorlar akıllarınca. Aklı başında Yahudiler göreceksiniz İsrail'i terk edeceklerdir.. Çünki bundan sonra kalanların akıbeti belli olmaz..
 
Madem Hz. Musa'nın yolunu beğenmiyorsunuz, nereye istiyorsanız oraya gidin..
 
Zaten bugün gelinen noktada bu halk Hz. Musa'ya ihanet etti. Firavunun peşinden gidiyorlar. Hz. Musa'nın şeriatına sahip çıkanlar bizleriz, Müslümanlar, Filistin halkı..
 
Mısır'dan çıkan Yahudilerin çoğu Kudüs'ü görmedi. 40 yıl çölde gidip gelirken hayatlarını kaybettiler.. Hz. Musa aleyhisselamın ve Harun, Yuşa aleyhisselamın yetiştirdiği nesil Kudüs'e ulaştı..
 
Şimdi, bugüne geldiğimizde, Yahudiler yine ihanet içindeler ve yine büyük bir göç görünüyor onlar için. Yine kan, yine gözyaşı.. Her cahil ve zalim topluluğun başına gelen onların da başına gelecek..
 
Kaçan kurtulacak. İster Hollanda'ya, ister Amerika'ya, nereye isterseniz, oraya, sizi kabul edecek her yere şimdiden gitmeye başlayın. Çünki, kalanların akıbeti pek hayrolmayacak..
 
İsrail yönetimi derin bir çukur kazıyor ve içini odun dolduruyor.. Kazdıkları kuyuya düşecekler. Kendi sırtında kendi cehennemine odun taşıyor.. Uyguladığı şiddet, dehşetli bir öfkeye dönüştüğünde yardımına koşan kimse olmayacak..
 
Her doğan gün, geçen günleri aratacak..
 
Bu Yahudilerin aklı ile, bizim derin devletçilerin, Kemalistlerin, Çağdaş Yaşamcıların Ulusalcıların akılları birbirine çok benziyor.. Sanki KANKA'lar.. Söylemleri, eylemleri, algıları, tepkileri birbirinin kopyası gibi.. Hepsinin birden yükseldi yıldızları ve şimdi hepsinin birden yıldızları sönmeye başladı..
 
İsrail ve dostları birlikte aynı cehenneme doğru, yokuşaşağı koşar gibi gidiyorlar.. Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş gibi sanki..
 
ABD ekonomisi de tepetakla gidiyor.. Faşizm, komünizm derken sıra kapitalizmde.. Kapitalizmle birlikte eşzamanlı olarak Siyonizm de güneş altında kalmış buzkalıbı gibi eriyor.
 
ABD daha uzun bir süre, tüm dünyayı karşısına alma pahasına İsrail'i sahiplenemez.. Zaten ABD bakanı da bunu açık bir şekilde telaffuz etmeye başladı bile.. Kimse İsrail'in yükünü daha fazla taşımak ve bu cinayetlere ortak olmak istemeyecektir. İsrail, dostlarının sırtındaki kambura dönüşmüştür. Zaten dostu da kalmadı ya. 8 destekçi ülke, aslında Yahudilerin bugün için göçedebilecekleri en güvenli ülke olduklarını söylemek mümkün.. Benelüx ülkeleri Yahudileri istemiyor.. Bugünki İsrail'i, yakında diğer Yahudiler bile istemeyecek. Bu devlet, kendi halkının da başına bela olan bir devlettir.

Aslında Siyonizm bu 3 ideolojinin üzerinde yükseliyordu.. Siyonizm biliyorsunuz Yahudilerin üstün ırk olma iddiasına dayanan bir akımdı. Hitler, Musolini ve takipçileri, Siyonistleri taklit ederek kendi ırklarının üstün olduğu iddiasını ortaya attılar. Komünistler ise üstün ırkın emeğin sahibi işçi sınıfı olduğunu savundu.. Kapitalistler ise sermayenin ve başarının Tanrı'nın zeki, çalışkan insanlara verdiği bir ödül olduğunu iddia ettiler. Üstün ırk onlara göre, sermaye sahipleri idi ve onların dedikleri yoldan gidilirse insanlık kurtuluşa erecekti. Onlar da halkı dinleyecek ve yine kendileri karar vereceklerdi.. Daha katılımcı, çoğulcu ve şeffaf bir yol izleyeceklerdi. Özgürlük esas olacaktı. Bu da liberal kapitalizmin "erdem"i idi.. Sonuçta hepsi iflas etti. Şimdi sıra Müslümanlarda!. İsrail ve müttefikleri, inkarcılar topluluğu, cahiller, zalimler, fasıklar, istemese de! Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1428 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar