İsrail'in Cuntası

İsrail'in Cuntası

İsrail'le işbirliği halindeki Genaral Sisi'nin bir sonraki hedefinin ise Hamas'ı 'terör örgütü' ilan etmek olduğu anlaşıldı.

Mısır'da 3 Temmuz'da meydana gelen askeri darbe sonrası demokrasiye giden tüm yolları kapayan ve ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi mesnetsiz suçlamalarla demir parmaklıklar ardına gönderen cunta yönetimi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) 'terör örgütü' ilan ederek işlediği suçlara bir yenisini ekledi. Mısır Bakanlar Kurulu, geçtiğimiz gün Dekahliye Emniyet Müdürlüğü binasını hedef alan, aralarında polislerin de olduğu 16 kişinin öldüğü, 130 kişinin yaralandığı saldırıdan İhvan'ı 'sorumlu' tuttu ve teşkilatı 'terör örgütü' kategorisine koydu. Çıkarılan tartışmalı gösteri yasasıyla sokağa çıkmaları bile neredeyse suç haline gelen Mısır halkı ise, İhvan'a karşı alınan bu karar karşısında yine sessiz kalmadı.

'TERÖRİST DEĞİL KOMŞUYUZ'

Başkent Kahire başta olmak üzere İskenderiye, Giza, Süveyş, el-İsmailiye, Port Said ve Beni Suveyf kentlerinde önceki gece düzenlenen gösterilerde 'Sizi kandırarak terör dediler. Bizler ise kapı kapıya komşuyuz' ve 'Bize tekrar tekrar zulmet. Meydanı sana bırakmayacağız'' sloganları atıldı. Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin darbeci yönetimine tepki gösteren vatandaşlar, sloganlar eşliğinde Mısır bayrağını, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını taşıdı.

'İHVAN'LA ÖRGÜTSEL BAĞ YOK'

Diğer taraftan Mısır Sosyal Dayanışma Bakanı Ahmed el-Burai, Bakanlar Kurulu toplantısında, 'İhvan'ın bir parçası' olduğunu söylediği Hamas'ın da 'terör örgütü' listesine alınması konusunu ileride ele alabileceklerini açıkladı. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise 'İhvan'ın düşünceleri ile kurduğumuz bağdan gurur duyuyoruz. Ancak örgütsel anlamda bir bağımız yok' dedi. Darbe sonrası açıklama yapan Mısırlı emekli General Süleyman Ebu Mervan, yönetimine el koyan Sisi'nin arkasında İsrail olduğunu öne sürerek, 'Sisi'nin ve arkadaşlarının tek hedefi, İsrail'i korumaktır. Facianın nedeni budur' demişti. İsrail'in Mısır büyükelçisi Yaakov Amitai de ülkesinin Sisi'yi 'ulusal kahraman' olarak gördüğünü söylemişti.