İsrail'in Çocuklara Zulüm Raporu

İsrail'in Çocuklara Zulüm Raporu

"İşgal Güçleri İki Haftada Filistinli 31 Çocuğu Gözaltına Aldı"...

Filistinli Yönetimi'ne ait resmi verilere göre, Filistinlilere yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri 2014 yılı Şubat ayının ikinci yarısında Filistinli 31 çocuğu gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Bakanlığı'na bağlı Çocuk Enformasyon Dairesi, bugün (3 Mart Pazartesi) konuyla ilgili yayınlanan raporunda, aynı dönemde birçok Filistinli çocuğun da işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından yaralandığını ifade etti.

Raporda ayrıca, işgal zindanlarında tutulan 18 yaşından küçük Filistinli çocuk sayısının 187'ye ulaştığı belirtildi.

"Ahrar" Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi de işgal zindanlarında Filistinli 11 milletvekili ve bir bakanın bulunduğunu bildirerek, çoğunun idari hapis cezalarıyla cezaevinde tutulduğunu ve idari hapis cezalarının süreleri bittiğinde yeniden uzatıldıklarını açıkladı.

Ahrar Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, ,işgal zindanlarında tutulan esirlerin tamamının eski esirler olduğunu ve uzun yıllar işgal zindanlarında alıkonulduklarını söyledi.

Esir milletvekillerinin cezaevlerinde kötü koşullarda tutulduklarını ve ailelerinin ziyaretine nadiren izin verildiğini belirten El-Hafeş, bazılarının da çeşitli hastalıklardan muzdarip olduklarını ifade etti.