İsrail'in Birim 8200 Kuvvetleriyle İlgili İlginç Bir Haber

İsrail'in Birim 8200 Kuvvetleriyle İlgili İlginç Bir Haber

Gazze'de 51 günlük savaş sırasında adı sıkça duyulan Birim 8200'de 43 asker Netanyahu'ya başkaldırdığı yönünde bir haber servis edildi...

Siyonist basın kaynaklarının geçtiği habere göre, 8200 Birimi'nden 43 asker Benjamin Netanyahu’nun güvenlik politikalarına tepki göstererek, bundan böyle Filistinli sivillerin özel yaşamlarını izlemeyeceklerini duyurdu.

Askerler, Başbakanlık ofisi, ordu yetkilileri ve Yedioth Ahronot gazetesine gönderdikleri açık mektupta, “Filistinlilere yönelik eylemlerde rol almayı ve işgal altındaki Filistin topraklarında İsrailordusunun hakimiyetini artırmasına yardımcı olmayı reddediyoruz” ifadesi yer aldı. Mektupta birimin yürüttüğü istihbarat faaliyetlerinin milyonlarca insanın kontrol altında tutulmasına imkan tanıdığı, bu durumun da şiddetin körüklenmesine ve Ortadoğu sorununun çözülememesine neden olduğu vurgulandı.

Haberde dikkat çeken ayrıntı ve bizce bir yönlendirme kuşkusu taşıyan paragrafta ise Filistinlilerin özel hayatı ile bilgilerin kullanılarak şantajla ajan olarak kullanıldığı öne sürülüyor.

Üstü kapalı bir tehdit olabileceği gibi bir yönlendirme kuşkusu da taşıyan haberin gerçekle ilgisi olmadığı tahmin ediliyor.

'İsrail'de görevli bir askerin şiddetin körüklenmesi (!) gibi bir bahaneyle bu şekilde açıklama vermesi düşündürücü.