Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

İsrail’in algı yönetimi

Siz bu satırları okurken muhtemelen ölü sayısı çoktan yediyüzlere yaklaşacak. Yaralı sayısı çoktan beş binlerde seyrediyor. Dünya bu katliama seyirci kalmaya devam ediyor. Laf para etmiyor, ama laftan başka bir şey eden de yapan da yok! Küfür ehli küfür ehline yaraşır hareket ediyor. İsrail İsrailliğini yapıyor. Batı sözde demokrasileri ise her zamanki gibi İsrail’in yanında duruyorlar. Neymiş! Kendini savunma hakkıymış (!) Küçük küçük çocukları, ağızları süt kokan bebekleri, sahilde oynayan çocukları kendini savunma hakkı adına (!) katlediyormuş!

Tam bir algı yönetimi bu! Yatıp kalkıp durup durup İsrail’in kendini savunma hakkı var diyorlar. Binlerce insan ölüyor, yaralanıyor, fotoğraflardaki acılar, ekranlara düşen vahşet, kopmuş kollar, bacaklar, ezilmiş kafalar, patlamış beyinler, hiç biri, hiç biri, hiç bir şeyi değiştiremiyor, varsa yoksa dillerine pelesenk ettikleri tekerleme: İsrail’in kendini savunma hakkı var amaaaa… İnsanlıklarını çoktan toprağa gömmüşler, her Filistin ölümünü, dans ederek kutluyor İsrail askerleri… İnsanlık çoktan ölmüş Gaza’da!

Tam bir komedya, traji-komedya oynanan! Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi toplanıyor ama nafile! Bu katliama dur diyebilecek bir Allah’ın kulu çıkmıyor! Ancak evele gevele, ne sakala ne bıyığa bulaşmadan gelen açıklamalar ve sonunda konseyin İsrail’in kendini savunma hakkı var amaaa diye gelen utanmaz açıklama… Dünya bu soykırıma seyirci kalmakla Gazzeli çocukların kanında her gün biraz daha boğuluyor.

Obama ki o bir süre İslam dünyasındaki Amerikan işgallerine son verecek, ilişkileri normalleştirecek diye ümit edilmişti, bakın ne yaptı! Her sene olduğu gibi bu sene de Beyaz Saray’da geleneksel iftar daveti verdi. Bu davetin ana konuşmacısı olarak da Ron Dermer’i seçti. Dermer, İsrail’in ABD Büyükelçisi. Dermer, Washington’a atandığında Müslümanlar arasında infiale sebep olmuştu. Zira kendisi tam bir İslam düşmanı. Araplar ve Müslümanlar, kültürleri ve asıl da dinlerinden dolayı şiddet yanlısıdır, diyen bir siyonist Dermer. Şimdi Obama, bu adamı, müslümanlar için verdiği iftara davet ediyor ve konuşma yaptırıyor. Arkasından da kendisi, tabii ki İsrail’in kendini savunma hakkı var diyor. Bu soykırımı görmezden gelen Obama’ya mı kızayım, yoksa Dermer gibi birinin geleceğini öğrenince hala bu davete katılmakta beis görmeyen, tıpış tıpış gidip, bütün bu hakaretleri içine sindirebilen Müslüman cemaate mi öfkeleneyim…

İki yüzlü batı batılığını yapıyor, sağ gösterip sol vurmaya, mazlumdan yanaymış gibi gözüküp zalime ateş taşımaya devam ediyor. Onlar, kendilerinden bekleneni yapıyor da Müslümanlar ne yapıyor!? Lafla peynir gemisi yürümüş mü hiç….

Masumların kanı akmaya devam ediyor…

yeniakit

Bu yazı toplam 784 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar