İsrail'i sarsan TRT dizisi

TRT1'de yayınlanan "Ayrılık – Aşkta ve Savaşta Filistin" dizisinin danışmanlarından biriyim, ama bu satırları TRT veya yapımcı şirket adına değil kendi adıma yazıyorum.

Kısa keseceğim:

"Ayrılık dizisi yüzünden travma yaşıyoruz", "Ordumuzu çocuk katili gibi gösteriyorlar", "Bize iftira atıyorlar" diyen İsrail, TRT'yi bıraksın da, aynaya baksın. Baktığında görecek ki gerçek yüzü bu dizide gösterilenden bile daha çirkin. Hele, Türkiye'ye protesto notası vermeye hazırlanan Dışişleri Bakanı Liebermann!

Deyr Yasin, Kana, Cenin, Gazze katliamlarıyla anılan İsrail ordusunun aslında Polyanna ordusu olduğuna inanmamızı bekleyen bu zat, Dökme Kurşun Katliam Harekâtı'ndaki mezalimi yeterli bulmayıp Gazze'ye atom bombası atılmasını istemiş ve Filistinlilerin Lut Gölü kenarında inşa edilecek toplama kamplarına tıkılmasını önermiş bir SİYONAZİ'dir. Bu yüzsüz SİYONAZİ'nin protestosu Ankara'ya vız gelip tırs gitmelidir.

Liebermann'ın elemanı ya; İsrail İstanbul Konsolosu Moşe Kamhi de "İsrail ordusu savaş ahlâkına en çok riayet eden ordudur" gibi akla ziyan laflar ederek hepimizi salak yerine koyuyor. Neymiş? Gazze'de bombardımanlardan önce ahaliyi telefonla uyarma nezaketini göstermişler. Aman ne güzel! Peki uyarılan Gazeliler nereye sığınacaklardı? Bombalanmayan bir yer mi vardı Gazze'de? Camileri, hastaneleri, okulları bile bombalamadılar mı?

Savaş ahlâkıymış! Eğitimlerini tamamlayan İsrail askerlerine dağıtılan tişörtlerin üzerindeki resimler ve yazılar çok güzel anlatıyor o "savaş ahlâkı"nı: Atış menzilinde Filistinli bir çocuk resmi ve altında "Kafasına sıkmadan gevşeme!" yazısı" İsrail askerinin Filistinli kıza tecavüz resmi ve altında "Bâkire kalmayacak!" yazısı" Gazze'de 'görev yapan' İsrail askerlerine dağıtılan bildiriler de birer ahlâk manifestosu(!!!). Mesela, askerlerin uluslar arası savaş hukukunu hiçe saymaya çağrıldığı şu bildiri: "Ey İsrail askerleri! Bizi kuşatan ve canımızı acıtan o ahaliye acımayın; kendinizi ve arkadaşlarınızı korumaya bakın. O ahali masum değil. Düşmana karşı layıkıyla savaşmayı engelleyen bütün o tuhaf doktrinleri ve emirleri yok sayın!" (Kaynak: HAARETZ)

"Ayrılık" dizisi gerçekleri anlatıyor. Anlatılan gerçekler İsraillilere "travma" yaşatıyorsa, bu gerçekleri değiştirmeye baksınlar.


* * *
Sansür talep eden İsrail'e inat, "Ayrılık" dizisini reyting şampiyonu yapmaya var mısınız?

TRT1, Salı, 19:50"


Bu yazı toplam 3534 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar