İsrail'i "Otorite" Görmeyince Dünya Birinciliği "Furuat" Sayıldı !

İsrail'i "Otorite" Görmeyince Dünya Birinciliği "Furuat" Sayıldı !

2010-2011 yılı ÖSYM sınavında yüzde 100 başarı kazanan Gürcistanlı Mukhtarov, “Kaldığım yurtta İsrail ve Gülen’in Mavi Marmara sözlerini eleştirince hayatım alt üst oldu, karardı” dedi.

Beslan Mukhtarov Gürcistan Türklerinden... 2010-2011 yılında ÖSYM’nin dünya genelinde yaptığı sınavda sorulan soruların tamamını doğru cevaplayarak dünya birincisi oldu.

Soruları % 100 cevaplayan Mukhtarov Cerrah Paşa Tıp Fakültesine kayıt yaptırdı. Büyük bir heyecanla kayıt yaptırdığı Cerrahpaşa’da birinci yılını tamamlayan Beslan, Gürcistan’a gitmek üzere bindiği uçaktan başına gelecekleri ve hayatını altüst edecek bu yolculuğun getireceklerinden habersizdi. Bu yolcuktan sonra bir daha Türkiye’ye giriş yapamadı.

Ailesi perişan oldu                                                                                     www.tevhidhaber.com

Memleketinde olduğu sırada Türkiye’de takipte olan bir kişiyle aynı uçakta yolculuk yapmış olması onun suçlu ilan edilmesine yetmiş!.. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan (Ergenekon Savcılarından) ‘ın açtığı soruşturma kapsamında şüpheliler arasına ismi yazılan Beslan Mukhtarov için hayatını karartacak kabus başlamış oldu. Hiçbir şeyden habersiz olan Mukhtarov Hopa Sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapmak istediğinde ülkeye giriş yasağı konulduğunu öğrendi. Eğitimi yarıda kaldı. Ailesi perişan oldu, annesi kalp krizi geçirdi.

Suçsuz olduğu anlaşıldı...

Hakkında soruşturma başlatıldığını öğrenen Mukhtarov savcıya ifade vermek için Türkiye’ye gelmek istese de bir türlü muvaffak olamadı çünkü ülkeye giriş yasağı konuldu. Ancak gıyabında açılan soruşturma 6 altı ay sonra takipsizlikle sonuçlandı ve Beslan’ın masum olduğu, takipteki kişiyle aynı uçakta seyahat etmenin dışında her hangi bir ilişkisinin olmadığı belirlendi. Ancak yaşadığı kabus bir türlü bitmek bilmedi. Beslan hukuken masum olduğu ispatlanmasına rağmen bu seferde güvenlik bürokrasisinin kurbanı oldu. Takipsizlik kararının üzerinden üç yıl geçmesine rağmen Beslan’nın halen Türkiye’ye girmesi yasak.

Gülencilerle tartışmıştı

Zeytinburnu’nda Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait Vefa öğrenci yurdunda kalan Beslan o dönemde okulda Gülenci öğrencilerle Mavi Marmara hakkında tartışmasından sonra kendisine kumpas kurulduğunu söyledi. Türkiye’ye gelmek istediğinde de gümrükte polislerin kendisine sürekli İHH İnsani Yardım Vakfı ile ilgili sorular sorduğunu belirtti. Yaşadıklarını Star’a anlatan Beslan Mukhtarov şunları söyledi: “Herkes şaşırmıştı o zamanlar kimse anlayamıyordu yaşadıklarımıza, şaşkınlık içindeydik. Ta ki polisler bana gümrükte senin İHH ile ne alakan var? İHH size ne yaptırmaya çalışıyor gibi saçma sapan sorular soruncaya kadar. Çünkü ondan önce de okulda ben Fethullah Gülen’i savunan öğrencilerle tartışmıştım Mavi Marmara’da şehit olanlar için ‘Pisi pisine öldü’ demiştiler. Oysa ben İHH’yı sadece dışarıdan medyadan tanıyordum. Kim kumpas kurdu bilmiyorum ama bütün hayatımı alt üst ettiler.”