İsrail'i kızdıran CNN muhabirine sürgün

İsrail'i kızdıran CNN muhabirine sürgün

Gazze bombalanırken sevinen İsraillileri çeken ve İsrail'de tehdit edildiğini söyleyen CNN muhabiri Diana Magnay'ın korktuğu başına geldi. Magnay görevden alındı Moskova'ya sürüldü

İsraillilerin, Gazze bombalanırken sevinmesini eleştirdiği için İsrailliler tarafından tehdit edilen CNN muhabiri Diana Magnay İsrail'deki görevinden alındı ve Moskova'ya sürüldü.
İsrail’in dün akşam saatlerinde Gazze’ye başlattığı kara harekâtını bölgede izleyen CNN muhabiri Diana Magnay, görev yaptığı yerdeki İsralliler tarafından tehdit edildiğini söylemişti. Harekatın yapıldığı anlarda İsrail'de hakim bir tepede yayın yapan CNN yayınında atılan füzeleri alkışlayan sesler geliyordu. Magnay, Twitter hesabından "Siderot’taki tepelerde İsrailliler Gazze’ye düşen bombaları kutluyorlar, yanlış bir şey söylersem arabamızı parçalamakla, beni tehdit ediyorlar. İğrenç" diye yazdı.
Magnay daha sonra tehdit edildiğine dair attığı tweeti sildi. Ancak bu görevden alınmasını engellemedi.
Magnay daha sonra herhangi bir açıklama yapmadı ancak CNN adına açıklama yapan bir sözcü, "Magnay kullandığı dil için son derece pişman, herhangi bir grubu hedef almıyor. Söylediklerinde kimseyi kast etmiyor ve kimseyi hedef almıyor. Yine de o ve CNN olanlardan dolayı özür diler" ifadelerini kullandı.
İsrailliler tarafından tehdit edildiğini söylediği için görevinden alınan ve sürülen CNN muhabiri sessizliğini koruyor.