'İsrail'e Karşı Harekete Geçilmeli'

'İsrail'e Karşı Harekete Geçilmeli'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'e karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Kudüs'te Harem-i Şerif'e yönelik ihlaller hakkında bir görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'yı ve Müslümanları hedef almasının özellikle İslam dünyasında büyük bir infiale neden olduğuna dikkati çekerek, bu konuda uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin devletinin kurulmasını kabullenmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise Kudüs'teki gidişatın kendilerini de kaygılandırdığını ifade ederek, iki devletli bir çözümün Fransa tarafından da desteklendiğini belirtti.

Erdoğan ve Hollande'ın görüşme sırasında, yasadışı göç ve Suriyeli sığınmacılara ilişkin konular da dahil olmak üzere, bölgesel sorunlarla alakalı olarak yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.