İsrail'e Büyük Elçi Atadı

İsrail'e Büyük Elçi Atadı

3 yıl aradan sonra Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin İsrail'e atadığı Büyükelçi Hazem Hayrat yeni görevine başladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Mısır tarafından İsrail'e büyükelçi olarak atanan Hazem Hayrat'ın görevine başlamak üzere  geçtiğimiz Cuma günü İsrail'e giderek görevine başladığını duyurdu.

İsrail'deki Jerusalem Post gazetesi de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, Mısır Büyükelçisi'nin gelişinin 'iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine imkan sağlayacak' şeklindeki ifadesine yer verdi.

Netanyahu, "Hafta sonu Mısır Büyükelçisi Hazem Hayrat, İsrail'e geldi. Onun gelişini memnuniyetle karşılıyorum. Bu atama ilişkilerimizi kilit önemdeki bir Arap ülkesi ile daha da güçlendirmemize imkan sağlayacaktır" dedi.

Mısır'da askeri darbeyle görevinden alınan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırının ardından Kudüs Büyükelçisini Kasım 2012'de geri çekmişti. 

Mursi'nin 2013 yılında askeri darbe sonucu devrilmesiyle başa gelen yeni Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi yönetiminde Tel Aviv'le ilişkilerde yakınlaşma yaşanırken, geçen yılın Haziran ayında da büyükelçilik görevine Hazım Hayrat atandı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, atama kararı üzerine memnuniyetini ifade etmiş ve "Bu karar iki ülke arasındaki ilişkiyi güçlendirir." ifadelerini kullanmıştı. Ancak Hayrat henüz görev yerine geçmemişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklama ile, Mısır Büyükelçisi Hazem Hayrat'ın Cuma günü ülkeye ulaştığı ve görevine başladığı kesinleşmiş oldu.