İsrail'den Türkiye'ye yine şok suçlama!

İsrail'den Türkiye'ye yine şok suçlama!

Geçtiğimiz günlerde de İsrail Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'ye yönelik suçlamalar yönelten İsrail'den ikinci hamle gecikmedi. İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, "Hamas'ın Gazze ve İstanbul'daki kollarının Batı Şeria'da terör saldırıları düze

aha önce Hamas'ın "terör karargâhlarını Şam'dan İstanbul'a taşıdığını" iddia eden Ya'alon, şimdi de "Hamas'ın Gazze ve İstanbul'daki kollarının Batı Şeria'da terör saldırıları düzenlemeye çalıştığını" öne sürdü.

mose-yaalon-2.jpg 

"TERÖR ALTYAPISI"

İsrail Ordusu Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nı ziyaret eden Ya'alon, "Hamas, Yahuda ve Samarra'da farklı şekillerde saldırılar düzenleyebileceği bir terör altyapısı oluşturmaya çalışıyor. Kararlılıkla ve saldırganca buna karşı çalışmalıyız" dedi.

BU YA'ALON'UN İLK SUÇLAMASI DEĞİL!

Ya'alon, Ekim ayı sonunda Washington'da bir araya geldiği ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'le görüşmesinde, "Türkiye alaycı bir oyun oynuyor. Hamas terör karargâhlarını Şam'dan İstanbul'a taşıdı. Üstelik de Türkiye'nin bir NATO üyesi olduğu gerçeğine rağmen..." demişti.

GEÇEN HAFTA DA SUÇLAMIŞTI

Ya'alon geçen hafta İsrail Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada da Gazze ve Türkiye'deki Hamas liderlerini Batı Şeria'daki şiddet olaylarını teşvik etmekle suçlamıştı.

mose-yaalon.jpginternet haber