İsrail'den Türkiye Açıklaması

İsrail'den Türkiye Açıklaması

Siyonist İşgal Rejiminin Filistinliler ile ilişkilerden sorumlu koordinatörü Tümgeneral Yoav Mordechai, dün yaptığı açıklamada Türkiye ile Gazze'de bir liman inşa edilmesi konusunda hiçbir görüşme yapılmadığını söyledi.

Siyonist İşgal Rejiminin Filistinliler ile ilişkilerden sorumlu koordinatörü Tümgeneral Yoav Mordechai, dün yaptığı açıklamada Türkiye ile Gazze'de bir liman inşa edilmesi konusunda herhangi bir görüşme yapılmadığını söyledi. 
 
İsrail'in Yedioth Ahronoth, Haaretz ve Times of Israel gazetelerinde çıkan haberlere göre; Mordechai, Arap basınına verdiği demeçte "bu konuda araştırmalar ve fikirler olmalı ancak İsrail bu konunun müzakerelerini sadece Filistin yönetimi veya Gazze'deki Hamas yöneticileriyle yürütür." ifadelerini kullandı. 
 
Siyonist yetkilinin bu açıklamalarının, Perşembe günü basına yansıyan bir Hamas yetkilisinin: "Türkiye'nin Gazze'nin imarına müdahil olmasını istiyoruz" beyanına cevaben gerçekleştirildiği belirtildi. 
 
Perşembe günü İngiliz Merkezli Arapça yayın yapan "El-Hayat" gazetesinin verdiği haberde, Hamaslı bir yetkilinin "İsrail, büyük bir patlamayla karşı karşıya kalma korkusundan dolayı Gazze üzerindeki baskıyı azaltacak ve Gazze'nin imarı yolunu kolaylaştıracak gibi görünüyor" ifadelerine yer verilmişti.
 
İsrail'in Jerusalem Post gazetesinin de yer verdiği haberde, Hamaslı yetkilinin ismi verilmezken, "Türkiye ve İsrail arasında süren müzakerelerde Gazze'de liman inşa edilmesine dair gelişmeler var" ifadelerini kullandığı belirtilmişti.
 
Haberde ayrıca Hamaslı yetkilinin "Hamas bu meseleyi tartışmama ve bunu Türkiye'ye bırakma kararı aldı" ve "İsrail Türkiye'nin Gazze'nin imarı meselesine müdahil olmasına ve finansal desteğine sıcak bakıyor" ifadeleri de aktarılmıştı.