İsrail'den Suud'a Nükleer Tesis Desteği

İsrail'den Suud'a Nükleer Tesis Desteği

İran’ın nükleer faaliyetlerine karşı çıkan İşgal rejimi israil, Suudi Arabistan’ın nükleer faaliyetlerine sınırlı ve kontrollü destek verilmesini istedi.

İran’ın nükleer faaliyetlerine karşı çıkan İşgal rejimi İsrail, Suudi Arabistan’ın nükleer faaliyetlerine sınırlı ve kontrollü destek verilmesini istedi.


Siyonist rejimin Kanal10 televizyonunun bildirdiğine göre, Tel-Aviv yönetimi, Suudi Arabistan’ın nükleer faaliyetleri için ABD’den bazı özel isteklerde bulundu ve Suudi Arabistan’ın nükleer faaliyetleri için bazı şartların yerine getirilmesini talep etti.


Suudi Arabistan’ın, nükleer faaliyetlerini nerede yapacağı, reaktörü nerede kuracağı, reaktör projesinin detayları hakkında geniş bilginin Tel-Aviv'e verilmesini isteyen siyonist rejim, nükleer faaliyet için Suudi Arabistan ile ABD arasında gerçekleşen nükleer faaliyet müzakerelerinden de geniş bilgi sahibi olmak istiyor.


Siyonist rejim ayrıca,yapılan nükleer faaliyetler çerçevesinde uranyumun zenginleştirilmesine kesinlikle izin verilmemesi, uranyum zenginleştirilmesine imkân oluşturacak ağır su faaliyetlerine izin verilmemesi, nükleer yakıtın da sadece ABD’de temin edilmesi gibi şartları ileri sürdüğü belirtiliyor.


Siyonist rejim yetkilileri, ABD yetkililerinin, Riyad yönetimiyle nükleer faaliyetler konusunda yürütülecek müzakerelerde, Tel-Aviv’in kırmızı çizgilerini de kabul ettirmesi gerektiğinin altını çiziyor.


Bilindiği gibi ABD ve siyonist rejim, İran’ın nükleer faaliyetlerine kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini savunuyor ve bu yönde ABD başkanı Trump, 5+1 ülkeleri olarak bilinen BM güvenlik konseyi daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ile Almanya’dan oluşan ülkelerle 2015’de sağlanan nükleer işbirliği anlaşmasından tek taraflı olarak geri çekilmişti.