İsrail'den o görüntülerle ilgili şok açıklama!

İsrail'den o görüntülerle ilgili şok açıklama!

İsrail Dışişleri Bakanlığı IŞİD tarafından öldürülen Amerikalı gazeteci Steven Sotloff’un İsrail vatandaşlığının olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Sotloff’un Miami doğumlu olduğu fakat Suriye’de yakalanmadan yaklaşık 1 yıl önce İsrail’de yaşadığını ve İsrail vatandaşlığı aldığı ifade edildi. Açıklamada Sotloff’un İsrail’de kısa bir süre Amerikan Futboluna benzer bir oyun olan Rugby’yi de profesyonel olarak oynadığı açıklandı.
Sotloff geçtiğimiz gün bir başka Amerikalı gazeteci James Foley’in ardından boğazı kesilerek öldürülmüştü. Sotloff’u öldüren kişinin geçtiğimiz hafta James Foley’i öldüren IŞİD militanıyla aynı kişi olduğu da dikkat çekmişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan ise bugün yaptığı açıklamada istihbarat birimiyle birlikte olayı değerlendirdiklerini ve hayatını kaybeden kişinin Sotloff olduğunu ifade etmişti. Görüntülerin kendilerini dehşete düşürdüğünü ifade eden Meehan, Sotloff’un ailesine de başsağlığı dilemişti.