İsrail'den Mescid-i Aksa'ya yönelik iddialara yanıt

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya yönelik iddialara yanıt

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Gendelman, İsrail parlamentosu Knesset'in, Aksa'nın Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesini öngören yasa teklifini görüşme niyetinde olduğu yönündeki haberleri yalanladı.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, İsrail parlamentosu Knesset'in, Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekan olarak Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesini öngören yasa teklifini gelecek ay görüşme niyetinde olduğu yönündeki haberleri yalanladı.

Gendelman, sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail parlamentosu Knesset'in, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesini öngören yasa teklifini gelecek ay görüşme niyetinde olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurguluyorum. İsrail, Kudüs'teki kutsal mekanları tüm dinler için şimdi olduğu şekilde muhafaza edecektir" dedi.

Mescid-i Aksa Kültür ve Miras Vakfı, İsrail parlamentosunun, Aksa'nın zaman ve mekan olarak Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesini öngören bir yasa teklifini sunmaya hazırlandığını duyurmuştu.

İsrail polisi korumasındaki Yahudi yerleşimcilerin, son günlerde sık sık Mescid-i Aksa'ya girmeleri, gerginliklere neden oluyor.

(AA)