İsrail’den Lübnan Sınırında Taciz

İsrail’den Lübnan Sınırında Taciz

Lübnan’a saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen İsrail, Lübnan sınırında fiili müdahalelerde bulunuyor.

Lübnan-İsrail sınırında, İsrail askerlerinin Lübnan tarafında sis bombası attığı ve Lübnanlı askerlere hakaret ettiği, bu nedenle de taraflar arasında gerginlik yaşandığı bildirildi. Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, sınırdaki İsrail askerlerinin silahlarını, Lübnan askerlerine doğru yönelttikleri, hakaret ettikleri ve sınırın Lübnan tarafına üç adet sis bombası attıkları belirtildi. Lübnan ordusunun savunma pozisyonu aldığı bölgede, Lübnan istihbaratından yetkililerin inceleme yaptıkları ifade edildi.

Lübnanlı yetkililer, yaşanan gerginlik sonrası Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) ile koordinasyonlu hareket ettiklerini vurguladı. İsrail ordusu önceki gün de işgal altında tutulan Golan Tepeleri’nde Rus yapımı bir insansız hava aracını düşürmüştü.

İsrail ve Lübnan sınırının Lübnan tarafında, güvenliği Lübnan ordusuyla birlikte Hizbullah militanları sağlarken, İsrail tarafında orduya ait gözetleme merkezleri sınır güvenliğini için kullanılıyor. ‘Mavi Hat’ olarak isimlendirilen ara bölgede ise UNIFIL’e ait üsler ve devriye araçları bulunuyor.