İsrail'den Hizbullah'a yönelik füze iddiası

İsrail'den Hizbullah'a yönelik füze iddiası

İsrail, Lübnan'daki Hizbullah'ın elinde 100 bin füzenin olduğunu öne sürdü.

İsrail, Lübnan Hizbullahı'nın elinde 100 bin füzenin olduğunu iddia etti.
İsrail ordusunda görev yapan tugay komutanı Dan Goldfus, İsrail Kanal 2 televizyon kanalındaki programda Lübnan'daki Hizbullah'ın sahip olduğu mühimmata işaret ederek, "Hizbullah, 100 bin füzeye sahip. Bu füzelerin çoğu ülkenin güneyindeki köylerde ve İsrail sınırına yakın bölgelerde bulunuyor. Ayrıca başkent Beyrut'ta da uzun menzilli füzeler var" dedi.
Goldfus, Demir Kubbe savunma sisteminin söz konusu füzeleri imha konusunda başarılı olamayacağını ve füzelerin İsrail'in tüm bölgeleri ulaşabilecek menzil uzunluğuna sahip olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle kuzeydeki kara harekatı manevralarının hızlı ve geniş kapsamlı olması gerekir" şeklinde konuştu.
Kuzeyde Hizbullah ile olacak herhangi bir savaş, güneyde Filistinli gruplarla yapılan savaşlara benzemeyeceğini dile getiren Goldsuf, "Sivillerin bu bölgedeki savaşın farklı olacağını bilmeleri gerekir. Hizbullah, İran tarafından destekleniyor bu nedenle farklı. Endişelenmemiz gerekmiyor ancak gerçeği fark edip bir sonraki adıma en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
- Lübnan-İsrail sınırında tünel şüphesi
Ayrıca Lübnan sınırı yakınlarında ikamet eden İsrailliler, evlerinin altından kazı seslerinin geldiğini söyleyerek bu seslerin tünel kazı çalışmaları olduğunu tahmin ettiklerini kaydetti.
Maale Yosef Konsey Başkanı Yossi Adoni ise 2006'dan bu yana Lübnan-İsrail sınırında kazı çalışmalarının duyulduğuna dair raporlar aldıklarını belirterek, "Güneydeki Gazze tecrübesinden sonra bunların da tünel çalışmaları olduğunu düşünüyoruz" ifade etti.
Kaynak: AA