İsrail’den Gece Baskını

İsrail’den Gece Baskını

İsrail askeri güçleri işgal altındaki Batı Şeria’daki Beytellahim bölgesine sabaha karşı sağlık merkezini ve çok sayıda eve saldırarak yağmaladı.

Yerel görgü tanıkları İsrail askerlerinin Beytellahim'in merkezindeki El Madbasa'da bulunan El Sadak Sağlık Merkezi'ne saldırdığını, merkezin kapısını kırarak tıbbi malzemeleri yağmaladığını aktardı.

İsrail askerleri ayrıca Beytellahim'de sivil yerleşim yerlerine saldırarak ailelerin yaşadığı üç apartmanı yağmaladı.

mas

Buja ailesi askerlerin Ahmed Tayyib Buca, Muhammed Buca ve Eşref Ebu Hlayyil ailelerinin yaşadıkları apartmanlara saldırarak zarar verdiklerini söyledi.

Yerel görgü tanıkları İsrailli askerlerin bölgede baskınlar başlamadan önce 10 adet askeri jiple mahalle geldiklerini aktardı.

mas1

Sabaha kadar süren çatışmalarda beş Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu sözcülerinden biri çatışmalarda gerçek mermi kullanmadıklarını ve İsrail askerlerinin Ramallah'a girişinin “rutin hareket” olduğunu söyledi.

mas2

İsrail askerleri işgal altındaki Filistin topraklarına düzenli olarak girip saldırı ve kendilerince arama yapıyor. BM İnsani Diplomasi Koordinasyon Ofisi, İsrail askerlerinin 2015 yılı başından bu yana haftada ortalama 83 benzer saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

İsrail ordusunun bu tür baskınları son aylarda yoğun bir biçimde arttı. Askeri baskınlar özellikle Filistin'in tam yetkili olduğu bölgelerde gerçekleştiriliyor.

TİME TÜRK