İsrail'den Gazze'ye kara harekatı

İsrail'den Gazze'ye kara harekatı

İsrail donanmasına bağlı komandolar bu sabaha karşı Gazze Şeridi'nin kuzeyine kara operasyonu düzenledi

İsrail hafta başından beri sürdürdüğü Gazze operasyonu kapsamında ilk kez kara operasyonu düzenledi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, İsrail donanmasına bağlı komandolar bu sabaha karşı Gazze Şeridi'nin kuzeyine kara operasyonu düzenledi. Haberde, kısa süreli operasyonun, bölgedeki bir roket fırlatma mevkisini hedef aldığı belirtildi.

AFP, operasyon sırasında Hamas'ın silahlı kanadıyla İsrailli komandolar arasında çatışma çıktığını bildirdi. İsrail işgal ordusu sözcüsü, çatışmada dört komandonun hafif şekilde yaralandığını söyledi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da İsrailliler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Hemen ardından da İsrail, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

ABD yönetimi ise geçtiğimiz günlerde, İsrail-Filistin gerginliğinde "kimsenin kara harekatı görmek istemediğini" bildirmiş ve İsrail’e herhangi bir uyarı veya eleştiride bulunmadığı halde İsrail tarafına roket atılmasının bir an önce durdurulması gerektiğini savunmuştu. Bunun tansiyonu düşürmede etkili olacağını belirten ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Psaki,"Hiç kimse bir kara harekatı görmek istemiyor. Hamas'ın İsrail vatandaşlarına roket fırlatmasını acilen durdurması bu yüzden çok önemli. Bu adım gerginliği azaltacaktır, düşürecektir" ifadelerini kullanmıştı.