İsrail'den Filistinli Öğrenci Gruplarına Gözaltı Operasyonu

İsrail'den Filistinli Öğrenci Gruplarına Gözaltı Operasyonu

İsrail güçleri, Birzeit Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Dağlas ve Hamas'a bağlı İslami Blok yöneticilerinden bazılarını gözaltına aldı.

Filistin'in en önemli üniversitelerinden Birzeit Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Seyfulislam Dağlas ve Hamas'a bağlı öğrenci birliği İslami Blok'un yöneticilerinin, İsrail güçlerince gözaltına alındığı belirtildi.

İslami Blok kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi Öğrenci Meclisi Başkanı Seyfulislam Dağlas ile İslami Blok Koordinatörü İbrahim Cak ve diğer yöneticileri evlerine baskınlar düzenleyerek gözaltına aldı.

Gözaltıların Hamas'ın 28'inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yapılacak büyük kutlamaları ve İslami Blok'un Batı Şeria ve Kudüs'teki ayaklanmayı destekleyen faaliyetlerini engellemek amacıyla yapıldığı ifade edildi.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, ekim ayı başından bu yana İsrail güçleri ve yerleşimcilerce öldürülen Filistinlilerin sayısı 120'ye ulaştı. Söz konusu olaylarda 21 İsrailli de hayatını kaybetti.

Öte yandan, İsrail'in, "tehdit unsuru olmayan Filistinlileri sokak ortasında yargısız infaza tabi tutması", insan hakları örgütlerinin eleştirilerine neden oluyor.