İsrail'den Filistinli 2 tutukluya tahliye

İsrail'den Filistinli 2 tutukluya tahliye

İsrail'in, 3 aydan bu yana tutuklu bulunan Filistinli eski bakan Halid Ebu Urfe ile Filistinli eski milletvekili Ahmed Tutah'ı serbest bıraktığı bildirildi.

Hamas hareketinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Filistin'in eski Kudüs İşlerinden Sorumlu Bakanı Halid Ebu Urfe ile Filistinli eski milletvekili Ahmed Tutah'ı dün akşam serbest bıraktığı belirtildi.

Açıklamada, Ebu Urfe ile Tutah'ın, İsrail'in "idari tutukluluk" siyaseti uyarınca 3 aydan bu yana tutuklu bulunduğu kaydedildi.

İsrail, Batı Şeria'da haziran ayında 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasının ardından düzenlediği operasyonlarda aralarında eski milletvekilleri ve bakanların da bulunduğu çok sayıda Filistinliyi gözaltına almıştı.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak, "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

 

(AA)