İsrail'den Filistin mutabakatı konusunda aykırı ses

İsrail'den Filistin mutabakatı konusunda aykırı ses

İsrail ordusu komutanlarından Edelstein, Hamas Fetih uzlaşmasının İsrail'in güvenliğine" katkı sağlayabileceğini savundu

İsrail işgal güçleri bünyesindeki "Gazze Tümeni" Komutanı Mickey Edelstein, Hamas ve Fetih arasındaki uzlaşının, "İsrail'in güvenliği" açısından olumlu olabileceğini belirtti.

İsrail radyosuna konuşan Edelstein, uzlaşının "İsrail'in güvenliğine" katkı sağlayabileceğine değinerek, "Hamas ve Fetih arasındaki barış, güvenliğimizi artıracaksa iyidir. Uzlaşı, İsrail vatandaşlarının güvenliğini artıracak ve terörizme katkı sağlamayacaksa, Filistin'in de lehinedir" ifadelerini kullandı.

Fetih ve Hamas arasında 23 Nisan'da varılan mutabakatın ardından yapılan açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, uzlaşı hükümetinin kurulması için görüşmelere başlayacağı ve 5 haftalık yasal süre çerçevesinde hükümeti ilan edeceği belirtilmişti.

İsrailli yetkililer, Fetih ve Hamas arasında varılan mutabakatın ardından Filistinle barış görüşmelerini askıya aldığını ve ekonomik yaptırımlarda bulunacağını belirtmişti. Mickey Edilstein'in demeci, İsrail'in askeri kanadından Filistin'deki uzlaşıya yönelik olumlu ilk açıklama olarak dikkati çekti.