İsrail'den büyük operasyon hazırlığı

İsrail'den büyük operasyon hazırlığı

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Gazze'ye yönelik "geniş kapsamlı" saldırı hazırlığı yaptıklarını belirtti.

avunma Bakanı Yalon, İsrail İç Cephe Komutanı Tümgeneral Eyal  Eisenberg ve Savunma Bakanlığı Direktörü Dan Hare ile bir araya geldi.
Görüşme sonrası değerlendirmede bulunan Yalon, Gazze sınırındaki 40  kilometrelik alanda bulunan şehirler için "özel durum" ilan ettiklerini ifade  ederek, "Hamas'a karşı eyleme hazırlanıyoruz. Bu önümüzdeki birkaç gün içinde  bitmeyecek" dedi.
Birkaç saat içinde Hamas'a ait onlarca hedefi vurduklarını ifade eden  Yalon şunları kaydetti: "Son birkaç saatte çok güçlü bir operasyon başlattık ve onlarca Hamas  hedefini vurduk, saldırılar Hamas'a tam ve ağır bir bedel ödetmek için devam  ediyor. Her şey Hamas'ı bertaraf etmek için, İsrail şehirlerine atılan roket  saldırılarına tolerans göstermeyeceğiz ve operasyonu genişletmeye hazırlanıyoruz.  " 
Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne biliklerini kaydırmayı  sürdürürken, yedek birliklerden bir kısmı yeniden göreve çağrıldı.
İsrail ordu sözcüsü Avihai Aderaa, dün sosyal paylaşım sitesindeki  hesabından Gazze'de "Protective Edge" (Koruyucu Hat) isimli operasyonun  başlatıldığını duyurmuştu. ,

HABER 7