İsrail'de Yüz Kızartıcı Skandal

İsrail'de Yüz Kızartıcı Skandal

İsrail polis teşkilatında yüz kızartıcı suç işleyen bir komiser daha görevinden uzaklaştırıldı.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürü Yuhanan Danino'nun dün akşam Kıyı Bölgesi Emniyet Müdürü Haccai Dotan ile bir araya geldiği ifade edildi.
Açıklamada, Dotan'ın hakkındaki soruşturma konularının ele alındıktan sonra görevden uzaklaştırıldığı, herhangi bir yüz kızartıcı suçun ise kayda geçmediği belirtildi.
Öte yandan İsrail radyosu ise Dotan'a "Cinsel suçlamaların yöneltildiğini" kaydetti.
İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronoth gazetesi, geçtiğimiz 15 ay içinde yüz kızartıcı suçlardan dolayı 6 polis yetkilisinin görevinden uzaklaştırıldığını yazdı.
Samri, İsrail'in güneyindeki Beer Şeva (Bi'rus Seba) karakolunda subay olarak görev yapan Moşe İbci'nin de görevden alındığını, görevden alma kararlarının Kamu Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonoviç'in onayına tabi olduğuna dikkati çekti.
Kudüs Emniyet Müdürü Yosi Viryanti ve Orta Bölge Komiseri Bruno Ştayn 2014 Eylül ayında, Tehlikeli Suçları Soruşturma Müdürü Menaşhe Arviv 2014 şubat ayında, Kudüs Emniyet Müdürü Nisyo Şaham ise 2013 Ekim'de istifa etmişti.
Batı Şeri'a Emniyet Müdürü Kobi Kohen geçen ay emekliye ayrıldığını açıklamış, Ocak ayında da Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nissim Mur görevinden alınmıştı.
Kaynak : AA