İsrail`de Yedek Askerlerden İsyan Mektupları

İsrail`de Yedek Askerlerden İsyan Mektupları

İsrailli yedek askerlerden `Filistin`e operasyona katılmam` mektubu. İsrail işgal ordusunda görev yapan 43 yedek asker medyaya yazdıkları mektupla, Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerine katılmak istemediklerini açıkladı

İsrail`de askeri istihbarat biriminde göreve çağrılan 43 yedek asker Filistinlilere karşı suistimaller yapıldığı gerekçesiyle orduya katılmayı reddetti. 

İsrail medyasında yer alan ve İbranice yazılmış bir mektupta yedek askerler, bulundukları birimin işgal edilen Filistin topraklarında suikast ve müdahaleler başta olmak üzere her türlü ihlali yaptığını belirterek artık bu görevleri yapmak istemediklerini ifade ettiler. 

Yedek askerler, göreve ülkelerine hizmet için gittiklerini belirterek "fakat görevdeyken bize yapılanlar hizmet dahilindeki çalışmalar değil ve tüm İsrailliler bu gidişata bir dur demeli" dediler. 

Mektubu yazan askerler, tutuklanma endişesi yaşamamak için yıllık çağrıya uyarak yeniden orduya katılacakalrını fakat bu tarz ihlaller içeren görevleri yapmak istemediklerini belirtti. 

İsrail`de kadın erkek herkes iki yıl askerlik yapmak ve belli bir yaşa kadar her çağrıldığında askere gitmek zorunda kalıyor. 
DOĞU HABER