İsrail’de Sevinç Çığlıkları: Suriye’deki Savaş Hizbullah’ı Zayıflattı

İsrail’de Sevinç Çığlıkları: Suriye’deki Savaş Hizbullah’ı Zayıflattı

İsrailli komutan Yair Golan, ülkenin kuzey sınırının Suriye'deki savaş nedeniyle hiç olmadığı kadar güvende olduğunu söyledi.

İsrail'in Golan Tepeleri'nde El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'ne yardım ettiği iddiaları gündemdeyken, Genelkurmay Başkan Yardımcısı'ndan ilginç bir açıklama geldi.
 Jerusalem Post'taki habere göre Tümgeneral Yair Golan Pazartesi günü, Suriye'deki "iç savaş"ın sonucu olarak İsrail'in kuzey sınırındaki güvenlik koşullarının iyileştiğini, savaşın Hizbullah'ın kanını akıttığını söyledi.
 Golan'a üst düzey bir güvenlik yetkilisi de destek verdi. Yetkili, Hizbullah lideri Nasrallah'ın tüm uyarılarına karşılık, Hizbullah'ın gücünün azaldığını savundu.
 Haberde, Libya ve Irak gibi, bir zamanlar ağzına kadar silah dolu Arap ülkelerinin parçalandığına, Mısır'ın İsrail'in stratejik müttefiki olduğuna ve İsrail'e yönelik en büyük tehdit olan Suriye'nin de zayıfladığına dikkat çekildi.
 Haberde dikkat çekici bir başka husus ise, El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin İsrail-Suriye sınırının kontrol ettiği ve Nusra'nın Katar parasıyla daha "ılımlı" hale geldiği iddiası.
 Kaynak: Sol