İsrail'de 15 bin kişi sokaklarda

İsrail'de 15 bin kişi sokaklarda

İsrail'de 15 bin kişi sokaklarda

rail'de "Şimdi Barış Hareketi" Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti. İsrail'deki "Şimdi Barış Hareketi'nin" Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla gösteri düzenlediği bildirildi. Sol eğilimli Şimdi Barış Hareketi'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Tel Aviv'deki Rabin Meydanı'nda yapılan savaş karşıtı gösteriye yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı belirtilerek, "Değişim bizim sayemizde gelecek" denildi.

Açıklamada, gösteriye katılan ünlü yazar David Grossman'ın da, "Komşum için iyi olan benim için de iyidir. İsrail ve Filistin uzlaşı hükümetinin Mısır'daki müzakerelerin hemen ardından kapsamlı siyasi çözüm yoluna gitmeleri gerekiyor" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Hareketin Dış İlişkiler Direktörü Anat Ben Nun da resmi Twitter hesabında, "Göstericiler, savaş ve şiddete hayır sloganları attı" ifadelerine yer verdi.

NETANYAHU'YA İstifa Çağrısı

Öte yandan Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan haberde, Meretz Partisi Genel Başkanı Zahava Gal-On'un İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu istifaya çağırdığı belirtildi.

Haberde, Gal-On'ın Netanyahu'ya yönelik şu ifadeleri kullandığı kaydedildi: "Başarısız oldun. Yönetimi devredip evine gitmelisin. Başarısız oldun çünkü sen 5 yıldır barış istemedin ve Arap barış girişimini reddettin. Başarısız oldun çünkü, Filistin uzlaşı hükümetini tanımadın, ABD ile ilişkilerimizi mahvettin. Filistin topraklarında yerleşim birimi inşasını artırdın."

Gal-On'un Netanyahu'ya hitaben ayrıca "64 İsrail askeri ve 2 bin Gazzeli'nin ölümünün ardından, belki de sen hiç bir bedel ödemeden anlaşmayı kabul etme hazırlığındasın" dediği aktarıldı.

(TRT HABER)