İsrail Zulmünü Sürdürüyor

İsrail Zulmünü Sürdürüyor

Siyonist işgal güçleri bugün (6 Haziran Salı) sabah yine Batı Yaka'nın değişik bölgelerine ve Kudüs'e yönelik baskınlar düzenledi

Siyonist işgal güçleri bugün (6 Haziran Salı) sabah yine Batı Yaka'nın değişik bölgelerine ve Kudüs'e yönelik baskınlar düzenledi ve 12 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda gözaltına alınan kişilerin evlerine girildiği ve evlerde çirkin bir şekilde aramalar yapıldığı bildirildi.
İşgal güçlerinin Batı Yaka'nın Beytlahim şehrinin orta kesimlerinde Vadi Şahin mahallesinde 22 yaşındaki Selim Muhammed Nevavire isimli genci, yine Beytlahim'in Vadi Maali mıntıkasında da 22 yaşındaki Fadi Semir Gazzavi'yi gözaltına aldığı ifade edildi.
Tutuklamalar her ikisinin de ailelerinin evlerine girilmesi ve çirkin şekilde aramalar yapılmasından sonra gerçekleştirildi.
İşgalciler yine Vadi Maali bölgesinde şehit Muhammed Şehade'nin evine baskın düzenlediler. Ardından oğlunun berber dükkânına girdi ve carlo tipi bir silahla bir tabanca ele geçirdiklerini iddia ettiler.
Kudüs'te düzenledikleri baskınlarda Şufat mülteci kampından Mümin El-Haşim, Fuad Eş-Şaviş, Yakub Eş-Şaviş, Muhammed Mazaru adlı kişileri gözaltına aldılar. Yine Kudüs'te yer alan Selfit'teki Kefer Ed-Dik bölgesinde de Kerem Sabir Es-Sellum adlı şahsı gözaltına aldılar.
Batı Yaka'nın El-Halil şehrinin kuzeyinde de dört kişiyi gözaltına aldıkları bunların üçünün Beytu Emir beldesinden üç kardeş olduğu ifade edildi. Kardeşler işgal askerlerinden kalabalık bir grubun İsa Es-Salibi adlı şahsın evine baskın düzenlenmesi suretiyle gözaltına alındı. Quds Press'in verdiği habere göre kardeşlerin 32 yaşındaki Muhammed İsa Safi Es-Salibi, 25 yaşındaki Ala ve 15 yaşındaki Halid olduğu belirtildi. El-Halil'de ayrıca Vezin Hüseyin Muhammed Avde Bahr gözaltına alındı