İsrail Zulmünü İyice Arttırdı

İsrail Zulmünü İyice Arttırdı

Siyonist rejim meclisinin Hamas mahkumlarına ziyareti yasaklayan yasayı kabul ettiği bildirildi.

İsrail Knesset Meclisi, bazı mahkumların, özellikle Hamas mensupları olmak üzere ziyareti yasaklayan Ceza İnfaz Kurumu Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik taslağının görüşmesi gerçekleştirdi.

Likud Partisi Milletvekili Oren Hazan tarafından sunulan tasarı, geçen yıl siyonist rejim hapishanelerindeki çocuklarını ziyaret etmek üzere gelen bir grup ziyaretçinin, diğer mahkumlara saldırdığı gerekçesiyle Hamas mahkumlarına ziyaretleri yasaklamayı öngörüyor.

Tasarıda, “İsrail’in, İsraillileri rehin alan ya da öldüren tutuklular için insani yardım kuruluşlarının desteğinin ya da ailelerinin ziyaretlerinin engellemesi” isteniyor.

Hamas sözcüsü Hazem Kassam yaptığı açıklamada, tasarının onaylanmasının tüm uluslararası ve insani hukukun açık bir ihlali olduğunu belirterek cezaevlerindeki mahkumlara karşı işgal makamlarının bütün bu barbarca davranışının, direnişin kahraman tutsaklarını kurtarmak için çalışmalarını artıracağını belirtti.

Filistin Yönetimi'nin Mahkumlar İşleri Komisyonu tarafından yayınlanan resmi istatistiklere göre, Filistinli tutukluların sayısı 6500 olarak tahmin ediliyor.

islami analiz