İsrail yasaklı Pudra bombası kullanıyorr

İsrail yasaklı Pudra bombası kullanıyorr

Saldırısında yine yasaklı silahlara başvuran İsrail, Gazze'de 'Pudra Bombası' kullanıyor.

israil Gazze saldırısında yine yasaklı silahlara başvuruyor. İsrail'in zehirli gazların yanı sıra pudra bombalarını da Gazze'de kullanıldığı ortaya çıktı. Bu bomba insanı eriterek acı içinde bir ölüme sebep oluyor. 
PUDRA BOMBASININ KORKUNÇ ETKİSİ
Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri kullanılan silahın insan bedenini erittiğini ifade ediyor.
Bu da acı dolu bir ölüm anlamına geliyor. Söz konusu bomba insan vücudunda binlerce iğne deliği açılmış gibi yanıklar oluşturuyor.
Yaralıların vücudunda hiçbir şarapnel izine rastlanmıyor, fakat anlaşılamaz iç kanamalar oluşuyor..
Bombanın bir maddesi damarları yakıyor ve ölüme sebep oluyor.
İsrail Ordusu 2009 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırıda da "Pudra Bombası" kullanmıştı.
O dönemde hiçbir ceza ya da yaptırımla karşılaşmadığı için İsrail yasaklı silahları kullanmaktan çekinmiyor.
İÇ KANAMAYA SEBEP OLUYOR
Radar savunma sistemleri uzmanı Doç. Aşkın Demirkol, İsrail'in kullandığı iç organlara zarar vererek öldüren pudra bombalarını anlattı...
'DIME' diğer adıyla pudra bombası, 2009 yılında israil tarafından misket bombalarıyla beraber kullanılmaya başlandı. İçeriğinde ağır metal sınıfından elementler var. Bu elementler literatürde aynı zamanda kimyasal elementlerdir. Bu tür bombalar yerden havaya ya da havadan yere kimyasal başlıklar halinde atılabiliyor. Roket ve füze sistemleriyle kullanılabiliyor. Düştüğü yerde 10-20 metre çapındaki alanda tesiri  oldukça yüksek hissediliyor. Klasik patlayıcılardaki şarapnel etkisi görülmüyor. Daha çok iç kanama yaratarak iç organlara zarar veriyor. Küçük metal parçalar insan vücudunda iç kanama sebep olup öldürücü etki yaratıyor.
Kaynak: Ajanslar, Haber7