"İsrail Yalnız Değil"

"İsrail Yalnız Değil"

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Mısır'ın Hamas'a Açtığı Savaşa Övgüde Bulundu...

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Mısır yönetiminin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'a açtığı savaşa övgüde bulundu.

Peres, dün (6 Ocak Pazar) İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan bir heyeti kabulü sırasında yaptığı konuşmada, Mısır'daki bazı kesimlerin başta Hamas Hareketi olmak üzere Filistin direniş gruplarını hedef alan hareketlerini ve kışkırtma kampanyalarını övdü.

İsrail Cumhurbaşkanı, konuyla ilgili değerlendirmesinde "Biz bölgede soyutlanmış haldeyiz ama yalnız değiliz" dedi. Peres, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Araplar, "İsrail" ilk kurulduğunda onu yok etmek istiyorlardı. Fakat bugün "İsrail"in sorun olmadığına ikna olmuş durumdalar. Terörün ilk düşmanları olduğunun farkındalar."

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi askeri darbeyle görevinden uzaklaştıran cunta, Gazze Şeridi'ni ve başta Hamas olmak üzere Filistinli direniş gruplarını hedef alan yoğun bir karalama kampanyası yürütüyor.

İsrail Cumhurbaşkanı tarafından övülen cunta yönetimi, sınır bölgesindeki tünelleri kapatarak ve Rafah Kapısı'nı da genelde kapalı tutarak Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın daha da ağırlaşmasını sağladı.

fiem