"İsrail ve Amerika Uçakları Yemen'i Bombalıyor"

"İsrail ve Amerika Uçakları Yemen'i Bombalıyor"

Yemen Ordu Sözcüsü Şeref Lokman, Perşembe günü yaptığı açıklamada Suud operasyonlarına destek veren ABD, İntiltere ve İsrail uçaklarının Yemen'i direk olarak vurduklarını söyledi...

Yemen Ordu Sözcüsü Şeref Lokman, Perşembe günü yaptığı açıklamada Suud operasyonlarına destek veren ABD, İntiltere ve İsrail uçaklarının Yemen'i direk olarak vurduklarını, Suudi pilotların modern uçaklarla Yemen'e sorti yapabilecek kapasitede olmadıklarını belirtti.
 
Yemen ordusunun ve Husi Ensarullah Hareketi'nin 3 adet F-16 uçağı ve 10 Apaçi helikopteri vurduklarını belirten ordu sözcüsü, Avrupa'dan ve çoğunluğu Kolombiya olmak üzere Latin Amerika'dan 400 civarı paralı askerin de Yemen'e karşı savaştıklarını belirtti. 
 
Geçtiğimiz Aralık ayında 6 Kolombiya askeri ve 1 Avustralyalı komutan Husi Ensarullah Hareketi tarafından Yemen'de öldürülmüştü. Yemen kaynaklarına göre Kolombiya askerleri Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD servisi Blackwater arasındaki anlaşmanın ardından Yemen'e getirilmişti. Ensarullah Hareketi'nin öldürdüğü yabancı askerler arasında Blackwater mensuplarının da olduğu basına yansımıştı.
 
New York Times gazetesi 25 Kasım'da verdiği haberde Birleşik Arap Emirlikleri'nin gizlice 450 Latin Amerikalı Askeri Yemen'deki savaşa getirttiğini, bu askerlerin çoğunun Kolombiyalı olduğu ve aralarında Panamalı, Salvadorlu ve Şilili askerlerin olduğu da belirtilmişti.
 
islamianaliz