İsrail Ve ABD'nin Arası Açılmış

İsrail Ve ABD'nin Arası Açılmış

Medyada ABD Ve İsrail'in aralarının açıldığı haberleri kol geziyor. Daha önce de bu tür gaz alma haberleri defalarca yayınlanmıştı.

İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronoth gazetesi, Yalon'un kapalı bir toplantıda Kerry için, "Anlaşılmaz bir saplantıyla ve bir Mesih duygusuyla hareket eden Dışişleri Bakanı Kerry, Filistinlilerle ihtilaf konusunda bana bir şey öğretemez. Güvenlik düzenlemelerine dair bize gösterilen Amerikan planının, üzerine yazıldığı kağıt kadar değeri yok. Bizi kurtarabilecek tek şey, John Kerry'nin Nobel Ödülü alması ve bizi rahat bırakması" yönünde sözler sarf ettiğini yazdı.

ABD'DEN CEVAP GECİKMEDİ

Haberde yer alan sözlere ABD'nin tepkisi ise sert oldu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "İsrail Savunma Bakanı'nın sözleri, eğer doğruysa, rencide edici ve uygunsuz, özellikle de ABD'nin İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarını desteklemek için tüm yaptıkları göz önüne alındığında" diye konuştu.

Carney, Kerry ve ekibinin, ABD'nin İsrail'in geleceği ve İsrail halkına olan derin bağlılığı nedeniyle İsrail için güvenli bir barışın ilerletilmesi amacıyla durmak bilmez bir çaba gösterdiğini belirterek, "Bakan Kerry'nin güdülerini sorgulamak ve onun tekliflerini çarpıtmak, yakın bir müttefikin savunma bakanından bekleyeceğimiz bir şey değil, eğer bu sözlerin söylendiği doğruysa" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili de İsrail'deki ABD Büyükelçiliği'nin haberde geçen sözlere dair şikayetini İsrail hükümetiyle paylaştığı bilgisini verdi.

AA