İsrail Uçakları Gazze'yi Vurdu

İsrail Uçakları Gazze'yi Vurdu

İsrail ordusu, gece saatlerinde düzenlenen hava saldırılarında Gazze'deki 5 askerinin noktanın vurulduğunu açıkladı. Gazzeli yetkililerse ekili alanların zarar gördüğünü duyurdu.

Söz konusu hava saldırısının "Gazze'den atılan roketlere karşılık düzenlendiği" iddia edilen açıklamada, "Hava saldırısında kuzeydeki dört ve güneydeki bir noktanın hedef alındığı belirtildi.

Gazze'deki emniyet kaynakları da daha önce yaptıkları açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ndeki Beyt Hanun kasabasının değişik yerlerine birçok füze saldırısı düzenlediğini, olayda ekili alanların zarar gördüğü belirtmişti.

İsrail savaş uçakları cuma günü de Gazze Şeridi’nin 5 değişik yerine gerçekleştirdiği 16 hava saldırısında, 2 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail yönetiminin Gazze’ye uyguladığı ablukla ve hava saldırıları, bölgedeki insani durumun yanı sıra bölgeye yönelik seyahatleri de bitirme noktasına getirdi.

Hamas yönetimi Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı’na göre güvenlik kaygılarından dolayı seyahat edilemeyen Gazze'de iç turizm 6 milyon dolar daha küçüldü.

Bakanlığa göre, bölgedeki 120 tesiste çalışan 1500 kişi ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Ekonomisinin büyük bölümü tarıma dayalı olan Gazze’de yaşayan halk sınırın açık olduğu dönemlerde İsrail’e geçerek günlük kazançlarla geçinmeye çalışıyordu.

Kaynak: Al Jazeera ve AA