Siyonistlerden NATO'ya Türkiye Şikayeti

Siyonistlerden NATO'ya Türkiye Şikayeti

İsrail yönetimi, Hamas ve İhvan'ı desteklediği gerekçesiyle NATO’dan Türkiye’ye karşı etkili adımlar atmasını talep etti.

İsrail yönetimi, Hamas ve İhvan'ı desteklediği gerekçesiyle NATO’dan Türkiye’ye karşı etkili adımlar atmasını talep etti.
İsrael El-Yevm Gazetesi’nin bugünkü haberine göre İsrail, çeşitli vasıtalar üzerinden NATO liderlerine ulaştırdığı resmi mesajında “NATO’ya üye bir devletin terörist gruplarla ilişki kurması kesinlikle makul değil” ifadelerini kullandı.
İsrail kaynaklarının iddialarına göre Hamas Hareketi’nin İstanbul’da çalışmalarını yürüttüğü bir büro bulunuyor. Bu büronun başında da hareketin önemli isimlerinden, İsrail tarafından birçok askeri operasyonun sorumlusu olmakla suçlanan Salih El-Aruri bulunuyor.
İsrail yönetimi Aruri’nin Batı Şeria’daki Filistin yönetimine darbe girişiminde bulunduğunu, ancak bu girişimin aylar öncesinden tespit edildiğini iddia ediyor. Yine Aruri İsrail karşıtı çok sayıda eylem planı yapmakla da suçlanıyor.
Gazete, İsrail’deki üst düzey bir kaynağın şu yorumuna yer verdi: “İsrail hükümeti Hamas’ın İstanbul’daki bürosunun Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığı ve Erdoğan’ın koruması altında olduğu hususunda hiçbir şüphe taşımıyor. Erdoğan aynı şekilde İhvan-ı Müslimin’i de destekliyor ve Gazze’ye giden Mavi Marmara gemisinin gönderilmesinin de sorumluluğunu taşıyor.”
Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon yaklaşık bir ay önce ABD’ye yaptığı ziyaret esnasında Savunma Bakanı Chuck Hagel ile gerçekleştirdiği görüşmede “Türkiye alaycı bir rol oynuyor. Hamas kesinlikle hem Katar’dan hem de Türkiye’den yardım alıyor

İslami Analiz