İsrail: Türkiye'ye Minnettarız

İsrail: Türkiye'ye Minnettarız

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırı sonrası Türkiye'ye ziyarette bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Genel Sekreteri Dore Gold,

İsrail Dışişleri Bakanı Genel Sekreteri Dore Gold, İstanbul ziyareti sırasında saldırı ve sonrasında yaşananlar hakkında açıklama yaptı. Gold, "İsrailli vatandaşlar terör olayında hayatlarını kaybettiler, bazı vatandaşlarımız da yaralandı. İsrailli yetkililer buraya gelip Türk devletine yardım etmek istediler. Türk devletine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum ve onlara minnettarız. Yaralı vatandaşlarımız Türk devletine teşekkür etmek istediler ama İbranice'den Türkçe'ye çevirmek zordu ve bunu dile getiremediler" dedi.

"TÜRK DEVLETİYLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ"

Bombalı saldırının olduğu İstiklal Caddesi'nde yaptığı incelemeler hakkında da açıklamalar yapan Gold, saldırının gerçekleştiği yerde olmanın kendisi için önemli olduğuna vurgu yaptı. Gold, "Olayın nasıl gerçekleştiğini görmek ve bu gibi terör olaylarını nasıl önleyebilir, bunu daha yakından görmek için orada olmak benim için çok önemliydi. İsrail olarak Türk devleti ile birlikte çalışarak bu terör olaylarını durdurmak istiyoruz" diye konuştu.