İsrail, Suriye'de 3 Askeri Hedefi Vurdu

İsrail, Suriye'de 3 Askeri Hedefi Vurdu

İsrail ordusu, Suriye'ye ait olduğunu iddia ettiği bir insansız hava aracının (İHA) İsrail hava sahasını ihlal etmesine misilleme olarak Suriye'de 3 askeri hedefi vurduğunu açıkladı.

İsrail ordusu, Suriye'ye ait olduğunu iddia ettiği bir insansız hava aracının (İHA) İsrail hava sahasını ihlal etmesine misilleme olarak Suriye'de 3 askeri hedefi vurduğunu açıkladı.

İsrail ordusundan (IDF) yapılan yazılı açıklamada, dün Taberiye Gölü üzerinde İsrail hava sahasını 10 km. ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen İHA'ya karşılık olarak gece saatlerinde Suriye'de 3 askeri hedefin vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, insansız hava aracının Patriot hava savunma sistemi ile vurulduğu anın görüntüsü de paylaşıldı.

?IDF misilleme olarak Suriye'de 3 askeri hedefin vurulduğu anların görüntülerini de yayımladı.

?Açıklamada İHA'nın ihlalinden Suriye hükümetinin sorumlu tutulduğu belirtilerek İsrail devletinin egemenliğine ve vatandaşlarına zarar vermeye yönelik ihlal girişimlerine karşı sert ve sıkı bir şekilde yanıt etmeye devam edeceği dile getirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise İsrail'in Kuneytra bölgesine yönelik saldırısına Suriye hava savunma sisteminin karşılık verdiğini duyurdu. SANA'nın bir askeri yetkiliden aktardığı açıklamada "İsrail hava aracı bazı ordu mevkilerine bri dizi füze fırlattı" dendi.

SANA, İsrail'in hedef aldığı askeri mevkilerin Hadar ve Cuba kasabaları yakınında olduğunu da belirtti.

Ajans saldırıların bazılarının hava savunma sistemi sayesinde önlendiğini ve saldırılar sonucu can kaybı olmadığını sadece fiziksel zararın meydana geldiğini açıkladı.

NETANYAHU- PUTİN GÖRÜŞMESİNDE KONU GÜNDEME GELDİ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da görüşmesiyle eş zamanlı gerçekleşen olay, görüşmede de gündeme gelmiş, Netanyahu "Hem hava hem de kara sınırlarını ihlal etme girişimlerini çok sıkı bir şekilde bastıracağımızı vurgulamak isterim" demişti. Netanyahu, Putin ile görüşmesinde ağırlıklı olarak Suriye ve İran konusu ele alınmıştı. 

İsrail, Suriye hükümet güçlerinin büyük bölümü İsrail'in işgali altında olan Golan Tepeleri yakınlarındaki bölgede silahlı muhaliflere karşı ilerleyişinden çekiniyor. Tel Aviv yönetimi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın İranlı güçleri ya da Hizbullah'ı İsrail sınırına yığmasından veya 1974'te Golan Tepeleri'nden askerlerin çekilmesini sağlayan anlaşmayı ihlal etmesinden endişe ediyor. 

İsrail, Golan Tepeleri'ni tek taraflı olarak 1981'de ilhak ettiğini açıklamıştı ancak uluslararası toplum bu kararı bugüne kadar tanımadı.,

rasthaber