İsrail şimdiden Ürdün'ün derdine düştü

İsrail şimdiden Ürdün'ün derdine düştü

IŞİD'in Irak ve Suriye'de işgaller yaparak ilerlemesiyle birlikte, İsrail Irak'a komşu olan Ürdün için yeni adımlar atmaya başladı. Şimdiden Ürdün'ü koruma derdine düşen İsrail, ABD'nin de gerektiğinde müdahil olması için çağrıda bulundu

İsrailli diplomatlar, ABD'li diplomatlara Ürüdn için gerektiğinde askeri olarak adım atmaları gerektiğinde çağrıda bulundular. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in Irak ve Suriye'de işgaller yaparak ilerlemesinin Ürdün'de gerginliğe neden olduğu bu gerginliğin de İsrail'e yansıdığı ifade ediliyor.

Ürdün'ün IŞİD tehdidi altında olduğunu ileri süren İsrail, ABD Başkanı Barack Obama yönetimine de bu doğrultuda baskı uyguluyor. İsrail, Ürdün'e yönelik herhangi bir saldırı olması konusunda askeri olarak adım atacaklarını söyledi. 

ABD'den bir senatör de benzer şekilde, Ürdün'ün IŞİD'den gelecek herhangi bir saldırıyı bertaraf etmekte güçlük çekeceğini, bu yüzden de İsrail ve ABD'den yardım isteyeceğini söyledi.

İsrail ise Ürdün'ün yardım talep etmesine gerek kalmadan ABD'yi bölgede savaşa çağırdı. İsrail, Ürdün'deki yönetimin varlığına devam etmesinin kendileri için hayati öneme sahip olduğunu bu yüzden de Haşimi Krallığı'nın Ürdün'de hüküm sürmeye devam etmesi gerektiğini savunuyor.