İsrail 'silah deposu' diye tavuk çiftliğine saldırdı

İsrail 'silah deposu' diye tavuk çiftliğine saldırdı

İsrail'in Gazze'de hava saldırısı düzenlediği ve silah deposu olduğunu iddia ettiği hedefin bir tavuk çiftliği olduğu ortaya çıktı

İsrail'in "silah üretimi yapılan nokta" olduğu iddiasıyla dün Gazze'de saldırı düzenlediği yerin tavuk çiftliği olduğu bildirildi.

Han Yunus kentindeki çiftliğin sahibi İyad el-Muzeyyen, 5 ailenin geçimini sağladığı tavuk çiftliğinin hedef alınmasından dolayı şaşkınlık içinde olduğunu belirterek, "18 yıllık emeğimiz kayboldu" dedi.

İsrail'in düzenlediği saldırıya anlam veremediğini belirten Muzeyyen, "Neden hedef alındık anlamış değilim? Yerleşim yeri yakınında bulunan çiftlik 18 yıldır hizmet ediyordu. Bu bölge İsrail tarafına füze atılan bir bölge değil, Hamas'la da herhangi bir ilgimiz yok" diye konuştu.

Enkaz yığınına dönen çitflikte sağlam kalan malzemeleri kurtarmaya çalışan Muzeyyen "Burada tavuk ve ördek yetiştiriyorduk. Çiftlikte bombardıman sırasında tavuk yoktu çünkü, çiftliğe civciv ve yem getirebilmek için İsrail'in sınır kapısını açmasını ve tarım sezonunun kapanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Muzeyyen, çiftlikte yaklaşık 30 bin dolarlık hasar meydana geldiğini dile getirerek, "Bu zararı kim tazmin edecek bilmiyoruz. Orada yeniden çalışılır mı çalışılmaz mı onu da bilmiyoruz. 18 yıllık emeğimiz yok oldu" şeklinde konuştu.

İsrail ordusu, dün akşamdan sabah saatlerine kadar Gazze'de 7 noktaya hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu. Ordudan yapılan açıklamada, "İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde terörist yapılanma ve silah üretimi amacıyla kullanılan 7 noktayı hedef almıştır" denilmişti. Saldırılarda 2 Gazzeli yaralanırken, bazı evler de büyük hasar görmüştü.

Kaynak: AA