İsrail Savunma Bakanı'ndan Rusya'ya Destek Çağrısı

İsrail Savunma Bakanı'ndan Rusya'ya Destek Çağrısı

Siyonist İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Rusya'ya İsrail'in yanında olma çağrısında bulundu.

Siyonist İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Rusya'ya İsrail'in yanında olma çağrısında bulundu.

Rusya’nın Kommersant gazetesine demeç veren Liberman Rusya'ya, Batı ülkeleri tarafından Rusya'ya uygulanan ambargolara katılmadıklarını hatırlatarak, Rusya’dan, Suriye ve İran konularında daha fazla İsrail yanlısı bir tavır takınmasını istedi.

“Rusya’yla ilişkiler İsrail için önemli” diyen Siyonist İsrail Savunma Bakanı Liberman, “Yakın ortaklar yaptırımlar konusunda İsrail’le baskı yapsa da İsrail’in yaptırım politikalarının bir parçası olmadığını” söyledi.

Amerika ve İngiltere’nin ve birçok ülkenin Rus diplomatını sınır dışı ettiğini hatırlatan Liberman, İsrail’in Rus diplomatları sınır dışı etme eylemine dahil olmadığını vurguladı.

"İsrail'in hayati öneme sahip çıkarları konusunda Rusya'nın anlayış göstermesini ve destek vermesini bekliyoruz" diyen Liberman, İsrail’in Rus çıkarlarını gözettiğini, Rusya’dan da Ortadoğu’da aynı hassasiyeti umduklarını ifade etti.

Suriye’ye yaptıkları son saldırıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Liberman, Suriye’nin içişlerine karışmaya niyetli olmadıklarını iddia etti.

Liberman, İran’ın Suriye’yi ileri karakol noktasına taşımasını hoş görmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Rusya, İsrail'in Suriye'ye düzenlediği bazı saldırılara sert tepki göstermemişti. Ancak 9 Nisan'da İsrail'in Humus'taki 'T-4' olarak bilinen Tayfur askeri havaalanına düzenlediği saldırının Rusya tarafından kınanması, İsrail'de Rusya'nın sabrının tükenmek üzere olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

 

 

Kaynak : Tesnim