İsrail : Osmanlı Dönemi Artık Bitti

İsrail : Osmanlı Dönemi Artık Bitti

"Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail'den cevaplar gelmeye devam ediyor.

Cmhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak resmen tanımaya hazırlandığına ilişkin haberlere tepki gösterdi.

"Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir" diyen Erdoğan, "ABD'yi bölgedeki sorunu daha da derinleştirecek böyle bir adım atmaması için bir kez daha ikaz ediyorum. İsrail ile diplomatik bağları koparırız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan aynı zamanda, "İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da toplayacağız" açıklamasında bulundu.

İSRAİL'DEN YANIT: "OSMANLI İMPARATORLUĞU VE SULTANLIK DÖNEMİ SONA ERDİ"

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz ise "Biz Türkiye'nin cumhurbaşkanından emir ya da tehdit almayız. İsrail bağımsız bir devlettir ve başkenti de Kudüs'tür. 3 bin yıldır Yahudi halkının başkenti olan Kudüs'ün bu statüsünün tanınmasından daha adil bir şey olamaz. Osmanlı İmparatorluğu ve sultanlık dönemi sona erdi" dedi.