İsrail Ordusunda Komuta Krizi

İsrail Ordusunda Komuta Krizi

Siyonist Rejim Ordusu Genelkurmay Başkanı, kısa bir süre önce, ordu komutanları arasında, İsrail medyasının "uyarıcı ve tehlikeli" olarak yorumladığı geniş çaplı bir takım değişiklikler yaptı.

Qodsna'nın haberine göre, Siyonist Rejim Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, kısa bir süre önce, ordu komutanları arasında, İsrail medyasının "uyarıcı ve tehlikeli" olarak yorumladığı geniş çaplı bir takım değişiklikler yaptı.

Askeri konular analisti Yosi Yehşua konu ile ilgili Yedioth Ahronoth gazetesinde şöyle yazdı: 'İsrail Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanlığına yeni seçilen Temir Yedi sadece 7 aylık bir iç cephe komutanlığı tecrübesine sahip.

Ya da Güney Cephesi Komutanlığı'na getirilen Yehuda Faks, Washington'da sadece 4 yıl askeri danışmanlık yapmış bir isim. Neler olduğu sorulmalı! İsrail ordusundaki bu yeni atama ve aziller ordu içinde bir çıkmazın yaşandığını göstermektedir.

İsrail ordusu kıdemli komutanları, ilgileri olmayan birimlere seçilmeyi reddettiler ve bu durum da, ilgili alanlarda tecrübesiz yeni komutanların göreve getirilmesine sebep oldu. Bizler İsrail ordusu komutanlarının atama ve azillerinde yeni ya da dikkate değer bir nokta göremedik. Hatta bu kararın temel bir sorunu gün yüzüne çıkardığını söylemek gerekir. Bu sorun son yıllarda ciddi manada kendini göstermektedir.

Kıdemli komutanlar bir çeşit memnuniyetsizlik yaşıyorlar ve bu memnuniyetsizlik kendini askeri görevleri kabul etmemekle gösteriyor. Genel olarak bu sorun İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot döneminde başlamış ve şimdiye kadar da tehlikeli bir boyuta ulaşarak devam etmiştir.

Hatta bazı ordu komutanları istemedikleri yeni atamaları kabul etmeleri için yapılan baskıların devam etmesi durumunda, mevcut görevden istifa etme ve orduyu terk etme tehtidinde dahi bulunmuşlardır.'

Siyonist kaynaklar ayrıca geçen hafta da şöyle yazmıştı: Siyonist Rejim Savaş Bakanı Benny Gantz, Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'nin askeri makamlarda yeni bir takım değişiklikler yapılması ile ilgili önerisini kabul etti.

Bu kaynakların verdiği habere göre; Ordu İstihbarat Başkanlığına Aharun Haliva, Ordu Operasyon Başkanlığına Odid Basik, Ordu Güney Cephe (Gazze Sınırları) Komutanlığı'na Eliazer Tolidanu, Ordu Kara Kuvvetleri komutanlığına Temir Yedi, Ordu Merkezi Cephe komutanlığına Yehuda Faks, Ordu Deniz Kuvvetleri komutanlığına ise David Salma getirildi. (kudusgunu.com)