'İsrail Ordusu ile Gurur Duyuyoruz'

'İsrail Ordusu ile Gurur Duyuyoruz'

Kudüs'te İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya gelen ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey "İsrail ordusu ile gurur duyuyoruz" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Amerikan halkı, askerleri ve hükümetinden daha iyi bir dostumuz yok” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey ile Kudüs'te bir araya gelen Netanyahu, Dempsey'e hitaben, "Siz çok iyi bir dost ve Amerikan-İsrail ilişkilerinin önemli bir savunucusu oldunuz. Bunun için minnettarız" ifadesini kullandı.

Dünyadaki ve Ortadoğu'daki Amerikan askeri varlığının genişlediğine dikkat çeken Netanyahu, “Amerikan halkı, askerleri ve hükümetinden daha iyi bir dostumuz yok. Siz sadece ABD için değil, aynı zamanda özgürlük için savaşıyorsunuz” dedi.

"İsrail ordusu ile gurur duyuyoruz"

Kendileri için en önemli hediyenin İsrail ordusu ile geliştirdikleri "dostluk" olduğunu ifade eden ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey ise "Onlarla (İsrail ordusu) gurur duyduğunuzu biliyorum. Biz de onlarla gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Dempsey, İsrail için olduğu gibi, kendilerine de ilham veren şeyin halklarına hizmet etmek olduğunu belirtti.

Dempsey, İsrail ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Genelkurmay Başkanı General Gadi Eisenkot ve Savunma Bakanı Moşe Yaalon ile görüşmüştü. Dempsey, İsrail'e, İran ile nükleer anlaşmaya varılsın ya da varılmasın, "potansiyel düşmanlara karşı askeri hattın korunacağı" güvencesini vermişti. 

Dempsey, İsrail Genelkurmay Başkanı General Eisenkot ve Savunma Bakanı Yaalon ile yaptığı görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada,  "İsrail, sadece niteliksel olarak yardım ettiğimizden emin olmak istiyor. ABD, Körfez ülkelerinin ordularının büyümesine ve gelişmesine yardımcı olurken bu orduların bölgede üstünlük kazanacak kadar büyümeyecekleri konusunda teminat istiyor" demişti.

AA