İsrail ordusu gibi

İsrail ordusu gibi

Bangladeşli protestocular, 'Güvenlik güçleri bize karşı İsrail ordusu gibi davranıyor' diye konuşuyor.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla'nın idam edilmesine yönelik protestolarda ölenlerin sayısı 30'u geçerken Cemaat-i İslami avukatı Tajın İslam 'Hükümet barışçı gösterilere izin vermiyor' dedi. Tajun İslam ve Abdülkadir Molla'nın oğlu Hasan Cemil, güvenlik güçlerinin sert müdahalesini kınarken Sathkhira bölgesinde önceki gece yerel halkla kolluk kuvvetleri arasında çıkan çatışmalarda, aralarında Cemaat-i İslami'nin 4 üyesinin de bulunduğu 5 kişi daha polis tarafından öldürüldü. Böylece protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 34 oldu.

BASKI ARTARAK SÜRÜYOR

Bölge halkı, aralarında sınır koruma polislerinin bulunduğu kolluk kuvvetlerinin, iktidardaki Avami Birliği partisi destekçileriyle muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Partisi ve Cemaat-i İslami Partisi liderleri ve yandaşlarını baskı altına almak istediklerini belirtiyor. Tajul İslam, hükümetin 'Bangladeş'in hiçbir yerinde barışçıl gösterilere izin vermediğini' belirtti. İslam, hükümetin Dakka'da 50 bin polis ve asker topladığını, Avami Birliği yanlısı güvenlik güçlerinin göstericilere karşı 'İsrail ordusu gibi davrandığını' kaydetti.

İdam listesinde altı kişi daha var

Bangladeş'te 2009 yılında işbaşına gelen Şeyh Hasina başkanlığındaki hükümet, 1971 yılındaki Pakistan-Bangladeş savaşında yaşananları yeniden masaya yatırdı ve yıllardır ülkede siyaset yapan Müslüman liderleri tek tek yargılamaya başladı. Beş gün önce 65 yaşındaki Abdülkadir Molla idam edildi. Molla'nın ardından Allame Delvar Hüseyin Seyyidi, Ali İhsan Müzahid, Muhammad Kamiruzzaman, Mevlana, Abdül Kelam Azad, Çavdhuri Muiddin ile Eşrefüzzaman hakkında da idam kararı bulunuyor.