"İsrail Olmadan Kalkınamayız"

"İsrail Olmadan Kalkınamayız"

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın kendisine “İsrail olmadan biz kalkınamayız.” dediğini söyledi...

ABD’li aktivist ve haham Marc Schneier, ABD’nin çekilme kararının Arap ülkeleri ve İsrail arasındaki üst düzey görüşmeleri hızlandıracağını belirterek, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın kendisine “İsrail olmadan biz kalkınamayız.” dediğini söyledi.

Times of Israel haber sitesine konuşan ABD’li haham ve aktivist Schneier, katil İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ocak ayında Bahreyn’i ziyaret edeceğini ve İsrail-Körfez ülkeleri arasındaki diplomatik ilişkilerin tekrardan başlaması için çalışmalar başlatacağını açıkladı.  

Arap ülkeleri ve İsrail arasındaki üst düzey görüşmelerin devam ettiğini belirten ve Körfez ülkeleri ile yakın ilişkileri bulunan Schneier, ABD’nin çekilme kararı almasının ardından İsrail-Körfez ülkeleri arasındaki görüşmelerin hızlanacağını ifade etti.

Suudi Arabistan’ın Vaşington Büyükelçisi Halid bin Selman ile arasında geçen diyalogları nakleden haham Schneier, “Halid bin Selman bana İsrail-Körfez ülkeleri yakınlaşmasının öncelikli nedeninin bölgede var olan düşman tehlikesi olduğunu söyledi; ancak bu ikinci sırada yer alıyor. Körfez ülkeleri ile yakınlaşmanın öncelikli nedeni tamamen ekonomik.” dedi.

Veliaht Prens olmasının ardından Suudi Arabistan’ın İsrail ile olan ilişkilerini geliştirme çabası içerisinde olan Muhammed bin Selman hakkında da konuşan haham Schneier, İbn Selman’ın kendisine, “İsrail olmadan biz kalkınamayız.” dediğini açıkladı.

 

fha